Bistrampolio dvaro savininkui – netikėtas prizas: džiaugiasi įspūdinga papūga

Bistrampolio dvaro savininko, klebono dr. Rimanto Gudelio 2023-iųjų metų pabaiga buvo savaip prasminga – sulaukė netikėtų apdovanojimų. Juokingiausias, bet ir įdomiausias buvo jo dalyvavimas LNK TV šou laidoje „Jubiliejinė Naujųjų metų šventė KK2–15“.

 Bistrampolio dvaro savininkui prizą iškovojo papūga.<br> jp.lt/Ž.Večiorkutės nuotr.
 Bistrampolio dvaro savininkui prizą iškovojo papūga.<br> jp.lt/Ž.Večiorkutės nuotr.
 Bistrampolio dvaro savininkui prizą iškovojo papūga.<br> jp.lt/Ž.Večiorkutės nuotr.
 Bistrampolio dvaro savininkui prizą iškovojo papūga.<br> jp.lt/Ž.Večiorkutės nuotr.
 R.Gudelis su augininiais.<br> jp.lt/Ž.Večiorkutės nuotr.
 R.Gudelis su augininiais.<br> jp.lt/Ž.Večiorkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Raimonda Mikučionytė

Jan 13, 2024, 10:38 AM

Bene turtingiausias Panevėžio vyskupijos klebonas tapo KK2 metų žmogumi: jam įteiktas prizas – papūga.

Aros nuopelnai

Antašavos Šv. Hiacinto (Jackaus) parapijos klebonas dr. R. Gudelis buvo nustebintas.

„Tikrai nesitikėjau. Gavau pakvietimą iš redakcijos ir buvo paaiškinta, kad bus skirtas įdomus ir geras siurprizas. Pradžioje abejojau, bet vėliau pasidarė įdomu, koks tai prizas-siurprizas. Supratau, kad tai yra už visus gyvenimo laimėjimus. Tarp jų yra ir šv. Mišios, kurias organizavome pandemijos metu Bistrampolyje, aerodrome. Beje, buvo ir juokingų laidų, bet, prisipažįstu – daugiausia prisidėjo papūga Ara Ararauna“, – aiškina kunigas ir juokiasi, kad su papūga Ara buvo daug situacijų ir keistų nuotykių.

„Su papūga susiję daugelis istorijų – ypač su aplinkosaugininkais, su aplinkosauginėmis ir teisinėmis sistemomis. Tai yra ir absurdas, ir juokas. Kai pirkau papūgą, derinau visus klausimus su pasaulio aplinkosaugininkais – derinau su jų nurodymais. Mane konsultavo juristai, kai papūgą pirkau Lenkijoje. Tačiau lietuvių sistemai ta sistema nepriimtina, esą ji yra iškreipta. Todėl ir gavosi taip, kad papūgos Aros nebuvo galima įregistruoti“, – šypsosi kunigas ir pripažįsta, kad titulą laimėjo papūga ir prizas priklauso Arai.

Nebėra turtingiausias

Pasiteiravus Bistrampolio dvaro savininko, galbūt titulas KK2 metų žmogus susijęs ne tik su papūga Ara, bet ir su turtingiausio žmogaus Lietuvoje įvertinimu, kunigas stebisi.

„Visi labai apsiriko – nesu pats turtingiausias kunigas Lietuvoje. Jau dveji metai nebeįeinu į turtingiausių žmonių šalyje sąrašus. Kartojama, kas buvo pasakyta prieš trejus metus. Todėl vadinti turtingiausiu klebonu negalima – tai praeitis. Nenoriu būti nepadorus ir išduoti kitus dvasios tarnus, kurie turtingesni už mane. Žinau bene dešimt klebonų, kurių turtai didesni už mano“, – ramiai aiškino R. Gudelis.

Derinimai

Bistrampolio dvaro savininkas juokiasi, kad KK2 projekto vadovai suderindavo, kas bus filmuojama laidoje.

„Taip, derindavo, nes, jeigu nekalbėsiu – laida bus nekokia. Todėl buvo derinami visi laidos klausimai ir filmavimo peripetijos, kad kalbėčiau ir pasakočiau. Todėl kalbant ir bendraujant su laidos rengėjais buvau padarytas, va tokiu personažu. Tik nežinau, ar geras, ar blogas. Kita vertus, koks skirtumas, ar įvairiose politinėse situacijose buvau tinkamas personažas. Juolab kad mūsų valstybėje – daug absurdo“, – sako klebonas ir juokiasi, kad absurdiškiausias apraiškas išryškina KK2 laida.

Pasak dvasininko, KK2 laida tapo tolerantiškesnė: „Atėjus dirbti kitiems vadovams, laida įgavo normalų formatą. Ji man patinka, net gi, kai rodo įdomesnį reportažą, atsisuku peržiūrėti.“

Lordas turi draugę

Apie papūgą jau žinome, o kaip Bistrampolio dvare atsirado du skalikai?

Kunigas R. Gudelis juokiasi ir aiškina: „Lietuvos skalikų asociacijos prezidentas Ričardas Barzdenis, su kuriuo savo laiku žaidžiau regbį Panevėžyje, tapo parapijiečiu Antašavoje. Beje, jis padarė pirmąją skalikų parodą Bistrampolio dvare. Tuomet, prieš daugiau kaip trejus metus, padovanojo skaliką Lordą. Paskui pamačiau, kad jam liūdna ir nutariau – reikia draugės. Taigi paskutinę 2023 metų dieną Lordas turi draugę Baronesą. Tikiuosi, kad po truputį jie susidraugaus – Lordas vyresnis už ją pusantrų metų – jam daugiau nei treji.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.