Į bažnyčią – minios žmonių su gyvūnais: vyksta neįprastas ritualas

Ispanijos sostinėje Madride kasmet sausio 17-ąją, kai minima Šv.Antano, gyvūnų globėjo, diena, vyksta neįprastas ritualas – šventinami naminiai gyvūnai. Ir šiemet minios žmonių suplūdo prie bažnyčios, kur jų augintiniai sulaukė kunigo pašventinimo.

„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 4:51 PM

Žmonės su savimi vedėsi kates, šunis, avis ir net asilus, narveliuose nešėsi žiurkėnus. Dauguma jų prašė geros sveikatos, kartu su augintiniais dalyvavo ir pamaldose.

O Šv.Antano dienos išvakarėse centrinėje Ispanijos dalyje, San Bartolome de Pinareso mieste, vyksta Šviesų festivalis. Jo metu atliekama apsivalymo ceremonija, kai ant žirgų jojantys šventės dalyviai šokinėja per laužus.

Apie 700 gyventojų turinčio miestelio grįstos gatvės tampa savotiška lenktynių trasa su kliūtimis – degančiais rąstais. Medžių šakos laužams renkamos likus kelioms savaitėms iki festivalio. Liepsnojantys rąstai dažnai šlakstomi vandeniu, kad kiltų garų ir dūmų stulpai, esą apvalantys gyvulius.

Prieš šią tradiciją protestuoja gyvūnų teisių organizacijos, teigiančios, kad arkliai nukenčia šokdami per liepsnas. Tačiau vietos gyventojai įnirtingai gina savo papročius. Per šventę liepsnų pašventinami žirgai esą išvaduojami nuo visų negalių, o jeigu jiems išties skaudėtų, jie nė nesiartintų prie ugnies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.