Šuo, kuris išgelbėjo Kalėdas: nuo mirtino sprogimo apsaugojęs visą rajoną tapo ne tik didvyriu, bet ir knygos herojumi

Kai kurie šunys pelnė meilų „gero berniuko“ titulą už tai, kad pakluso šeimininkų komandoms atsisėsti ar apsisukti. Kiti šį titulą užsitarnauja, nes likus kelioms dienoms iki Kalėdų išgelbėjo savo rajoną nuo galimo sprogImo dėl dujų nuotėkio.

Šuo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šuo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 1:00 PM

Filadelfijos haskis Kobė priklauso pastarajai kategorijai, kaip teigiama jo šeimininko paskelbtame virusiniame „Instagram“ vaizdo įraše, dėl kurio jis tapo interneto didvyriu.

Savo vaizdo įraše Kobės šeimininkė Chanell Bell pasakoja, kaip pastebėjo, kad jos keturmetis šuo nuolat kasa duobę, esančią jos kiemo betone. C. Bell sakė, kad pagalvojo: „Tai nepanašu į jį“. Tačiau ji nusprendė išsiaiškinti kas vyksta, nes ankstesnėmis savaitėmis jos namuose buvo dujų nuotėkis ir ji turėjo problemų su šildytuvu.

C. Bell sakė, kad ji įsigijo dujų lygio matuoklį, patikrino savo namų vidų ir nieko neįprasto nerado. Tačiau kai ji vėl pastebėjo jį kasantį duobę priešais namą, moteris pasinaudojo matuokliu, kad patikrintų tą vietą ir aptiko dujų nuotėkį.

Kaip pasakojo C. Bell, ekipažai tris dienas remontavo nuotėkį, kurį pastebėjo Kobė. Darbininkai pastebėjo, kad toks paprastas dalykas kaip šviesos jungiklio įjungimas galėjo sukelti degių dujų garų užsidegimą ir susprogdinti visą namą, todėl Kobės budrumo svarba tapo visiškai aiški.

„Tai buvo tikrai, tikrai pribloškiantis įvykis“, – sakė C. Bell, kuri pateikė savo namo stebėjimo kamerų įrašus, kuriuose matyti Kobė prie minėtos skylės ir remonto brigados darbas.

„Esu tokia dėkinga – dėkinga Dievui, dėkinga už savo berniuką Kobę“, – džiaugėsi moteris.

Paklausta, ar reagavo į pranešimus apie dujų nuotėkį C. Bell namuose, Filadelfijos dujų tiekimo bendrovė atsakė, kad darbininkai „sugebėjo nustatyti vietą ir sėkmingai ją apsaugoti“.

Bendrovė taip pat pabrėžė, kad į tiekiamas gamtines dujas įleidžia merkaptano, kuris sukelia kvapą, panašų į supuvusių kiaušinių kvapą, kad būtų lengviau aptikti.

„Kaip ir šis klientas, bet kuris asmuo, pajutęs pašalinį ar į kiaušinį panašų kvapą, turėtų nedelsdamas paskambinti“ komunalinių paslaugų bendrovei arba pirmosios pagalbos tarnyboms, sakoma „Philadelphia Gas Works“ pareiškime.

Kaip pažymi gyvūnų priežiūros svetainė WagWalking.com, šunys ypač gerai aptinka dujų vamzdynų nuotėkius, kuriuos sutvarkyti gali būti siunčiamos brigados.

Pasak valdžios institucijų, metų pradžioje Fort Vorto (Teksaso valstija) viešbutyje įvykusio sprogimo metu buvo sužeista 20 žmonių.

Tuo tarpu už beveik 300 mylių į vakarus nuo Kobės namų, Plumo bendruomenėje, Pensilvanijos valstijoje, rugpjūčio mėn. įvyko sprogimas, per kurį žuvo šeši žmonės ir buvo sugriauti trys namai.

Vėliau valstijos inspektoriai teigė, kad visoje Plumo vietovėje rado „aptinkamą degiųjų dujų koncentraciją“. Tačiau tyrėjai taip pat sakė, kad mirtino sprogimo šaltinį nustatė viename iš namų.

Kobės dėmesingumas – ir tai, kad C. Bell jį apibūdino kaip „šunį, kuris prieš Kalėdas išgelbėjo kvartalą“ – pelnė jam pagyrų iš įvairių skaitmeninės žiniasklaidos vartotojų, ypač iš tų, kurie dažnai lankosi svetainėse, besispecializuojančiose gerų naujienų istorijose.

„Man patinka, kaip tu klausaisi jo ir savo intuicijos“, – rašoma viename iš atsakymų į C. Bell Kobės vaizdo įrašą. „Tai gražu. Šunys yra TOKIŠKI ir mama taip pat.“

Kitas pridūrė: „Tas šuo išgelbėjo gyvybę. Duokite jam medalį.“

Buvo ir dar vienas atsakymas, kurį pamėgo tūkstančiai naudotojų ir kuris skelbė, kad Kobė ir dujų nuotėkis verti knygos siužeto.

„Mums reikia vaikiškos knygos su juo kaip pagrindiniu veikėju“, – sakoma tame komentare.

C. Bell, regis, sutiko – sausio 10 d. ji išleido knygą „Šuo, kuris išgelbėjo rajoną prieš Kalėdas“ (The Dog That Saved the Block Before Christmas).

Ji užėmė pirmąją vietą vaikų knygų, susijusių su Kwanzaa – septynių dienų afroamerikiečių kultūros švente, kuri kasmet prasideda gruodžio 26 d., – kategorijoje.

Interneto svetainėje, kurios pavadinime yra frazė „Gerasis berniukas Kobė“, pateikiamos nuorodos į daugiau informacijos apie knygą, taip pat į dujų detektorių, panašų į tą, kurį, pasak C. Bell, ji naudojo tą dieną, kai jos šuo išgelbėjo jų namus nuo galimų ugnies padarinių.

Parengta pagal theguardian.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.