Auksu puošiamas Radžio šuo laukia krokodilo odos batų

„Papuošalai pirmiausia perkami Baronui, o aš jau stengiuosi neatsilikti. Be to jis turi kailinius, verstos odos batukus, aišku krokodilo odos batams dar reikia truputį padainuoti...“, - pasakoja Radžis apie savo draugą, kuris jį lydi per visus koncertus. Radži šuniui Baronui studijoje, kaip ir gyvenime, buvo leidžiama viskas. „Juk jis Baronas“, - sako Radži. Šuo į laidą atvyko pasipuošęs džinsais, marškinėliais ir auksu puoštu antkakliu.

„Juk jis Baronas“, - sako Radži.<br>LNK
„Juk jis Baronas“, - sako Radži.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:08 AM

Pamestinukas Džekas visai neseniai tapo aktoriaus Mariaus Jampolskio ir Renatos Uzialkaitės įnamiu. Mažą šunytį Renata aptiko gyvūnų globos namuose. Nors jos ir Mariaus namuose jau gyvena malamutų veislės gražuolė kalė Luna, jie nusprendė priglausti ir Džeką. Iš pradžių Renata jį pasiėmė laikinai globai, norėjo pažiūrėti, ar gyvūnai sutars tarpusavy, bet jau veždamasi šunytį namo, jam žadėjo: „Tu daugiau ten negrįši“. Pažadas įtvirtintas – Džekas meiliai žaidžia su kelis kartus didesne Luna, yra mylimas ir lepinamas. Be to, jis, skirtingai negu didžiosios žaidimų draugė - puikus namų sargas.

Pati Renata jau seniai svajojo tapti savanore, padedančia prižiūrėti gyvūnus globos namuose. Jos neatbaidė nemalonūs kvapai, darbas be poilsio prižiūrint gyvūnus ir liūdnos jų istorijos. „Baisiausia, kai žmogus laiko šunį, kasdien pro jį praeina, bet nesugeba pašerti, kai šuo iš bado laižo akmenis“. Gyvūnų globotojai kasdien susiduria su žiauriais atvejais. Į LNK laidos „Valanda su Rūta“ studiją atėjo ne tik jie patys, bet atsivedė ir savo globotinius.

„Gyvybės vagonėlių“ savanorė atsivedė Grantą, šunį, kurio sukrečianti istorija nuskambėjo per visą Lietuvą: šeimininką praradusiam šuniui sadistai perpjovė gerklę. Bet su savanorių pagalba Grantas ne tik išgyveno, pasveiko, dabar jis gyvena laikinos globėjos namuose ir yra puikus šuo – namuose ramus ir paklusnus, lauke – žaismingas išdykėlis. Granto ir Džeko istorijos „Valandoje su Rūta“ – ne vienintelės. Neseniai visus sujaudinusios iš bado krentančių žemaitukų žirgų istorijos tęsinys – apie tai kaip jie gelbėjami, kaip statomi ant kojų. Daugybė mielų istorijų kaip mylimi ir netgi lepinami gyvūnai žinomų žmonių namuose.

Tiesa, atvykusius laidos dalyvius buvo labai nelengva susodinti ant studijos sofučių, kol buvo suderinta draugija: pavyzdžiui, kad smaugliai neprarytų ant iliuzionisto Manto Wizard peties tupinčių papūgėlių.

Apie mūsų gyvenimo draugus, duodančius žmonėms savo meilę ir atsidavimą, apie žmones, pasiryžusius atiduoti jiems visą savo laisvalaikį, kad liūdnos mūsų keturkojų istorijos turėtų laimingas pabaigas – „Valandoje su Rūta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą