Karališki narvai šunims – interjero puošmena gyvūnų mylėtojams

Opus klausimas – uždaryti šunį į narvą ar leisti sugraužti namus – gali būti išspręstas kur kas maloniau ir pačiam šuniui, ir šeimininkui. Žinoma, tam prireiks arba didesnių išlaidų, arba fantazijos. Natūralu, kad metalinis vielų rinkinys namų nepapuoš, o liūdnas šunelio žvilgsnis pro grotas dar ir ašarą išspausti privers. Tačiau kai kuriuos narvus galima panaudoti taip, kad ir šuniui būtų jaukiau, ir šeimininkas namų interjerą pagyvintų. Tiesa, kaip panaudosite tokius narvus – jūsų fantazijos reikalas. Galima ant jų pasidėti knygas, pasistatyti lempą, gėlę ar net televizorių.

Ir narvas, ir namų puošmena.<br>archdiary.com
Ir narvas, ir namų puošmena.<br>archdiary.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 10:48 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:12 AM

Galbūt šuo narvo grožio ir nesupras, bet glaustis prie medienos kur kas maloniau, negu prie šalto metalo. Tik atminkite, kad ilgai narve laikomas šuo gali rimtai nukentėti, susižaloti ar net susirgti.

Tam, kad šuo lengviau priprastų prie narvo, įdėkite į narvo vidų jo mėgiamų žaislų. Kai pats šuo ateis į narvą - pagirkite, paglostykite ir palepinkite skanėstu.

Kol šuo nepripratęs prie narvo, dureles laikykite atidarytas, būkite šalia, kad šuo jus matytų.

Kai šuo pripras užeiti į narvą ir ten pabūti po keletą minučių, narvą uždarykite, tačiau būkite netoliese, kad gyvūnas jus matytų.

Palaipsniui palikite augintinį narve vis ilgesniam laikui. Vis dažniau palikite jį vieną. Jeigu nematydamas jūsų šuo nerimauja, duokite laiko jam nusiraminti.

Neišleiskite augintinio iš narvo, jeigu jis pradeda loti ar muistytis. Palaukite, kol šuo nusiramins. Priešingu atveju jis supras, kad jūs jį išleidžiate iš narvo tada, kai jis pradeda kelti triukšmą, ir daugiau niekada nebepripras prie narvo.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.