Pavojus keturkojams – vinys skanėstuose (papildyta veterinaro komentaru)

Neapykantos ir blogio pritvinkusių žmonių sumanumui ribų nėra. Socialiniuose tinkluose paviešinta nuotrauka, kurioje matyti nedideli skanėstų kubeliai, persmeigti vinimis. Tokiu būdu susidoroti su juos erzinančiais keturkojais bando žmonės. „Į nasrus su maistu pakliuvusi vinis gali sužaloti burnos ertmę, o nurijus - pažeisti skrandį ar net perdurti žarnas ir šuo gali nugaišti“, - portalui lrytas.lt sakė veterinarijos gydytojas Gintaras Sudikas. Veterinaras teigė, kad norint apsaugoti savo augintinį nuo pavojaus, būtina prižiūrėti, kad šuo neėstų parkuose, pievose ar aikštelėse numestų maisto produktų. Geriausia uždėti šuniui antsnukį ir jokiu būdu nepaleisti šuns be pavadėlio.

Kova su nepageidaujamais keturkojais peržengia protu suvokiamas ribas.<br>facebook.com
Kova su nepageidaujamais keturkojais peržengia protu suvokiamas ribas.<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:12 PM

Kaip tikino veterinarijos klinikos „Vetvila“ vadovas, tokia kova su nepageidaujamais keturkojais peržengia protu suvokiamas ribas.

Žinoma, yra tikimybė, kad šuo pajutęs skausmą nasruose, vinį išspjaus. Tačiau, jei šuo nurijo vinį, būtina kreiptis į veterinarijos gydytoją ir atlikti rentgenogramą.

„Jei į šuns organizmą patekusi vinis kelią pavojų jo gyvybei, tuomet bus būtina ją pašalinti chirurginiu būdu“, - teigė G. Sudikas.

Tokios operacijos kaina gali kainuoti nuo kelių šimtų litų iki tūkstančio ir daugiau. Viskas priklauso, kurioje virškinimo trakto srityje užstrigs svetimkūnis ir kiek jis bėdos bus pridaręs.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos (LGTAO) vadovė Brigita Kymantaitė teigė, jog pranešimų dėl sostinės parkuose mėtomų jaukų su vinimis nesulaukta.

Pastebėję tokius masalus, nedelsiant apie tai praneškite savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

 Tinklalapis snopes.com praneša, kad ši istorija prasidėjo dar 2011- ųjų liepą Centenario parke, Buenos Airėse, Argentinoje. Ten vaikštinėjęs šuns šeimininkas iš tiesų rado sūrio gabaliukų su vinimis. Gali būti, jog ir ši nuotrauka daryta būtent argentiniečio šuns šeimininko.

Sunerimę keturkojų augintojai dalijasi nuotrauka socialiniuose tinkluose, tačiau ji interneto platybėse klaidžioja jau kelerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.