Pramoga keturkojui: neišleisk nė cento ir pasidaryk išmanų žaislą pats

Šunys – ne tik geriausi žmogaus draugai, kompanionai, bet ir puikūs augančios gyvūnams skirtos produkcijos gamybos ir komercijos klientai. Jeigu galite sugalvoti kokį nors žaislą – jis jau sukurtas ir įkainotas. Tačiau apsidairęs namuose kiekvienas šiek tiek vaizduotės turintis žmogus tikrai lengvai ir neišleisdamas nė cento gali „sumeistrauti“ žaislą, kuriam nė vienas uodeguotasis negalės atsispirti, nepaisant to, kad daiktas nebus pažymėtas įmantriu gamintojo logotipu.

Silvie turi keletą mėgstamų – ir pirktų, ir šeimininkų rankomis pagamintų žaislų.<br>I. Jonušytė
Silvie turi keletą mėgstamų – ir pirktų, ir šeimininkų rankomis pagamintų žaislų.<br>I. Jonušytė
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Jonušytė

Jun 10, 2013, 2:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:15 PM

Svarbiausia, žaislų šunims „negaminti“ iš nuosavų drabužių, kitaip keturkojis šeimininko jų kvapą gali susieti su kramtyti leidžiamu žaislu ir gali nukentėti šeimininko dėvimi drabužiai ar avimi batai. Išimtis, kada žaislą netgi patartina pagaminti iš nuosavo rūbo, jei išvykstate atostogų, o savo augintinį paliekate kieno nors priežiūrai svetimuose namuose.

Senas teniso kamuoliukas ir sena virvė arba seni marškinėliai – pats lengviausias ir populiariausias bet kokio dydžio ir amžiaus šuns žaislas. Tereikia teniso kamuoliuke pragręžti skylę, pro ją perkišti virvę (arba iš trijų marškinėlių skiaučių supintą kasą) ir užrišti mazgus taip, kad kamuoliukas nejudėtų.

Senas virtuvės rankšluostis arba seni, kieno nors atiduoti ar dėvėtų drabužių parduotuvėje nupirkti džinsai. Mažesniam šuneliui užteks ir rankšluosčio, kuriame reikia įkirpti tris tolygias juostas, viršų paliekant neperkirptą, tada juostas supinti į kasą, ir apačioje užmegzti mazgą arba susiūti. Dideliam šuniui labiau tiks toks žaislas, „pagamintas“ iš senų džinsų klešnės. Senas, minkštas žaislas. Mielas ir mylimas kiekvieno šunelio žaislas – neretai kainavęs gana brangiai. Išmesti gaila, bet tereikia jį prakirpti, ištuštinti vidurius, išskalbti ir vėl susiūti.

Medžiaginis kamuolys. Bet kokios medžiagos gabalo viduryje užmezgi mazgą, ant jo dar vieną, po to dar. Kartoti kol gausis kamuolys, tada nukerpi likusią medžiagą. Toks puikiai grindimis ridenamas kamuolys šunį užims valandų valandas, tačiau galima pasigaminti patobulintą versiją. Medžiaginį kamuolį galima išmirkyti mėsos nuovire ir užšaldyti. Tik negalima su tokiu lediniu ir kvepiančiu žaislu palikti šuns vieno, kad šis jo nesuvalgytų.

Tuščias plastikinis butelis. Tereikia nuimti dangtelį, į vidų priberti šuns mėgstamų skanėstų ir leisti jam volioti butelį volioti tol, kol iškris paskutinis gabalėlis. O tai gali trukti ne vieną valandą.

Guminė sodo žarna ir moteriška kojinė. Gabalėlį guminės žarnos apvilkti kojine ir galus surišti – gautas žiedas bus puikus mėtymo diskas.

Plastikinis buteliukas ir sena kojinė arba tuščiaviduris minkštas žaislas. Tereikia rasti tuščią plastikinį buteliuką, nuimti dangtelį, išspausti orą, kiek galima labiau suspausti ir suglamžyti, o tada įkišti į seną kojinę ir užmegzti mazgą. Šiugždančios plastmasės garsas tikrai patrauks keturkojo dėmesį.

Guminė virvė ir senas žaislas. Šiam „išradimui“ reikia sodo ir medžio šakos, prie kurios pririšama virvė su kabančiu žaislu. Šuniui žaislą pagavus, virvė įsitemps ir žaislas šoks į aukštį, versdamas šunį dar atkakliau jį gaudyti.

Po sunaudotų popierinių rankšluosčių likęs kartoninis cilindras ir lipni juosta. Suploti ir lipnia juosta užklijuoti vieną cilindro galą, į vidų pripilti šiek tiek šunų sausainių, tada suploti ir užklijuoti kitą galą. Kad žaislas būtų patvaresnis, jį visą galima apvynioti lipnia plėvele.

Senų kojinių pora. Į seną (pageidautina ne savą) kojinę reikia įberti šiek tiek šunų sausainių, ją susukti į kamuoliuką, įdėti į kitą kojinę ir užmegzti mazgą.

Sena kojinė ir senas teniso kamuoliukas arba guminis cypsintis žaislas. Klasikinis ir daigelio išbandytas būdas. Į seną kojinę įdedamas teniso kamuoliukas arba guminis žaislas ir užmezgamas mazgą, kad kamuoliukas nejudėtų.

Taigi ne vienas šunelio šeimininkas turi iš ko rinktis, net ir nepirkdamas gana brangių pramoninių gyvūnų žaislų. Tereikia atidžiau apsidairyti aplinkui. Bet svarbiausia nepamiršti: kad ir koks smagus bus naujas žaislas, šeimininko dalyvavimas augintinio žaidimuose jam visada bus pats didžiausias džiaugsmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.