Seime - siūlymas griežtinti bausmes už gyvūnų kankinimą

Kaimo reikalų komitetas, įvertinęs Lietuvos kinologų, Lietuvos gyvūnų globos draugijų, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovų, pavienių asmenų pasiūlymus ir informaciją, konstatavo, kad įstatymuose už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta pernelyg švelni ir neadekvati atsakomybė. Dažnai baudžiamasis nusikaltimas kvalifikuojamas kaip lengvas, todėl nepradedami ikiteisminiai tyrimai, nesivarginama net apklausti liudytojų.

Siūlo griežtinti bausmes už gyvūnų kankinimą.<br>123rf
Siūlo griežtinti bausmes už gyvūnų kankinimą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:33 AM

Gyvūnus kankinę ar kitaip žiauriai su jais pasielgę asmenys dažnai lieka nenubausti ir netraukiami baudžiamojon atsakomybėn. Žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų daugėja, tai iliustruoja ir paskutiniai įvykiai, sukrėtę visuomenę, kuomet vykdant Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį, iš Miškinių kaimo (Vilniaus raj.) gyventojo atimti mėnesiais badu marinti 108 žemaitukų veislės arkliai.

Komiteto nuomone, teisinę atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais reikėtų nagrinėti ir tobulinti platesniame kontekste ir išspręsti šią įstatymų normų konkurenciją diferencijuojant veikas, užtraukiančias administracinę ir baudžiamąją atsakomybę, nuosekliai ir logiškai diferencijuojant administracinę atsakomybę už skirtingo sunkumo administracinius teisės pažeidimus, įvertinant ir jų pakartotinumo tikimybę.

Seimo Kaimo reikalų komitetas nusprendė siūlyti Vyriausybei parengti Gyvūnų gerovės ir apsaugos, Veterinarijos, Baudžiamojo kodekso ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimo įstatymų projektus, atitinkančius skirtingų teisinės atsakomybės rūšių tikslus ir paskirtį už žiaurų elgesį su gyvūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.