Tyrimas: ar pavojingų veislių šunys piktesni už retriverius?

Vokietijoje esančiame Hanoverio veterinarijos medicinos universiteto Gyvūnų gerovės ir elgesio institute atliktas šunų elgesio tyrimas. Jo metu nebuvo aptikta reikšmingų skirtumų lyginant auksaspalvių retriverių ir šešių šunų veislių, kurių veisimą ir laikymą reglamentuoja teisės aktai, agresyvaus elgesio netinkamose situacijose dažnį. Todėl prielaida, kad tam tikros šunų veislės yra itin pavojingos ir, kad joms reikia kontrolės priemonių, negali būti etologiškai pagrįstos.

Daugiau nuotraukų (1)

gyvunuapsauga.lt

Feb 27, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:38 PM

Neįtikėtinas rezultatas yra tai, kad auksaspalviai retriveriai ir anksčiau testuoti šunys daugiausia reagavo situacijose, kuriuose žmogus judėjo neįprastai. Abiejose grupėse baimė buvo pagrindinė elgesio priežastis. Todėl, norint išvengti nelaimingų atsitikimų, kai šunys sukandžioja žmones, reiktų stebėti šuns emocijas ir atkreipti dėmesį į dirgiklius, o ne šuns veislę. Tyrimo rezultatai taip pat rodo, kad turėtų būti skiriama daugiau dėmesio šunų veisėjų ir šeimininkų švietimui, kad būtų užkirstas kelias minėtiems atsitikimams, o ne vėliau ieškoma būdų, kaip spręsti susijusias problemas.

Apie tyrimą plačiau skaitykite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.