Mirtinai pavojingas Nilo krokodilas ruso bute gyvena kaip šuo

Sibirietis Sergejus Falkovas dar vaikystėje turėjo keistą svajonę – auginti krokodilą. Prieš ketverius metus ši svajonė išsipildė – vyras savo kukliame bute augina Tuziką – 25 kilogramus sveriantį krokodilą.

Daugiau nuotraukų (1)

Reuters

2014-03-26 11:34, atnaujinta 2018-02-15 02:53

Roplį S.Falkovas parsivežė iš Afrikos, kai jis buvo dar visai mažytis, vos 20 centimetrų siekiantis Nilo krokodiliukas. Irkutske gyvenantis vyras sako, kad ypatingos priežiūros Tuzikui nereikia, tačiau bute jis stengiasi sudaryti sąlygas, tinkamas gyvūnui – apie 30 laipsnių karščio ir drėgmę.

„Ropliams nereikia jokios išskirtinės priežiūros – jie valgo retai ir reikalauja tik minimalaus rūpinimosi. Palyginti su katėmis ar šunimis, krokodilų priežiūra visiškai paprasta. Vienintelis dalykas, kurio reikia, tai sugebėti profesionaliai su juo susitvarkyti – ne kiekvienas sutiktų tai daryti“, - sakė S.Falkovas.

Pirmuosius dvejus savo gyvenimo metus Tuzikui buvo leidžiama laisvai vaikščioti po butą. Dabar krokodilas miega užrakintame narve ir laisvai vaikščioti po namus gali rečiau. Krokodilo šeimininkas pasakojo, kad Tuzikas ypač mėgsta žiūrėti į save veidrodyje ir yra pakankamai savarankiškas.

„Kai Tuzikui gera nuotaika, jis gali išlipti iš savo terariumo ir slankioti po butą. Kai kurie žmonės tuo netiki, tačiau taip iš tikrųjų yra. Jis gali pats išeiti, net atsidaryti duris – jos net subraižytos keliose vietose. Tačiau apskritai, jis žino savo vietą ir suvokia, kas jo šeimininkas. Kaip tikras laukinis gyvūnas, Tuzikas supranta, kad čia jis priklauso nuo manęs“, - pasakojo Sergejus.

Be Tuziko S.Falkovas augina katę, triušių ir kitų gyvūnų. Nors sibirietis tikina, kad Tuzikas – visiškai normalus naminis gyvūnas, tačiau per ketverius metus visgi neapsieita be sužalojimų. „Būdamas dar mažas jis įsikando mano pirštą. Žmonės, su kurias tuomet buvau, bandė dideliu šaukštu praplėsti jo nasrus. Viskas baigėsi tuo, kad jis sulaužė mano keturis pirštus, tačiau jie sugijo. Tiesa, mano ranka buvo traumuota ir anksčiau – aš auginau piranijas, kurių įkandimai buvo nepalyginamai žiauresni“, - prisiminė S.Falkovas.

Nilo krokodilai – ypač pavojingi. Žinoma daug atvejų, kai šios rūšies gyvūnų užpuolimai baigiasi žmonių mirtimi. Krokodilai užauga iki 5 metrų ilgio. Tai didžiausi krokodilai Afrikoje ir antri pagal dydį pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.