Ant mero kelių susirangė neįgali gražuolė

Jei Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius pasirūpins, jog Jonavoje atsirastų gyvūnų prieglauda, klebonas Audrius Mikitiukas taps savanoriu ir skirs laiko šunų voljerų valymui, maitinimui, vedžiojimui.

Keistas sutapimas – gyvūnų prieglaudoje Vilniuje ant mero kelių užsiropštusi katė buvo atgabenta iš Jonavos.<br>Jonavos savivaldybės nuotr.
Keistas sutapimas – gyvūnų prieglaudoje Vilniuje ant mero kelių užsiropštusi katė buvo atgabenta iš Jonavos.<br>Jonavos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Jun 3, 2014, 6:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:23 AM

„Svarstome apie gyvūnų prieglaudos įkūrimą Jonavoje, tačiau viena savivaldybė to daryti negali, reikia partnerių. Jais galėtų tapti viena iš gyvūnus globojančių organizacijų“, – portalui jonavoszinios.lt sakė M.Sinkevičius.

Šią savaitę rajono meras M.Sinkevičius lankėsi Vilniuje „SOS gyvūnai“ prieglaudoje. Keistas sutapimas – gyvūnų prieglaudoje Vilniuje ant mero kelių užsiropštusi katė buvo atgabenta iš Jonavos.

„Labai meili. Glaustėsi, ir galiausiai užšoko ant kelių. Tai – sužeistas gyvūnas, be vienos kojos. Nustebau, kai man pasakė, kad tos katės vardas yra Jonava, ir ji atvežta būtent iš mūsų miesto“, – pasakojo M.Sinkevičius.

Kiek savivaldybė kasmet gali skirti lėšų gyvūnų prieglaudai? Ar yra žemės sklypas, kur ji galėtų būti įkurta? Kokia gyvūnų globos įstaiga galėtų tuo rūpintis – ieškoti savanorių, paramos, galbūt įdarbinti žmones? Tai – klausimai, kuriuos reiktų aptarti prieš šį klausimą teikiant rajono tarybos nariams.

M.Sinkevičiaus iniciatyvą palaiko ir šiuo metu beglobiais gyvūnais savanoriškai besirūpinanti jonaviškė Ilona Kolitaitė.

„Beglobių gyvūnų problema yra aktuali, ir kol kas tokie gyvūnai yra arba užmigdomi, arba juos išsiveža kitų miestų gyvūnų globos organizacijos“, – sakė I.Kolitaitė. Tuo tarpu Jonavos klebonas Audrius Mikitiukas, jau ne kartą kalbėjęs apie tokios įstaigos būtinumą mūsų mieste, žada ir pats tapti savanoriu.

„Šios problemos aktualumą suvokiau tada, kai buvo dingęs mano šuo. Ieškodamas jo mačiau daug beglobių gyvūnų. Net pats svarsčiau steigti gyvūnų globos tarnybą. Tokia įstaiga Jonavoje yra gyvybiškai reikalinga.

Jei ji būtų, tikrai rasčiau kelias valandas savanorystei. Juk nėra sunku išvalyti kelis voljerus, pamaitinti gyvūnus, išvesti juos pasivaikščioti. Toks darbas teikia džiaugsmo“, – sakė A.Mikitiukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.