Nepaprastų galių turintis vyras daro keistus dalykus su žirgais

33-iejų metų Martin'as Tattaa's vien tik švelniais prisilietimais ir tyliu šnabždesiu priverčia paklusti net ir labiausiai užsispyrusį ristūną. Vyras dėl tokio savo talento šalyje gerai žinomas kaip žirgų užkalbėtojas. Argentinietis sako, kad tikrasis arklio užkalbėjimas - tai porą metų trunkantis gyvulio prisijaukinimas. Kaubojus tikina, kad svarbiausia įgauti žirgo pasitikėjimą, o tuomet gyvūną galima priversti daryti viską. Pavyzdžiui, stovėti nejudant ar iš lėto atsigulti iškeliant kanopas į viršų.

„Niekas manęs šito nemokė, aš pats tai sugalvojau. Niekada neturėjau mokytojo, kuris man sakytų, ką turiu daryti“, - sakė Martinas Tatta, arklių užkalbėtojas.<br>Stop kadras
„Niekas manęs šito nemokė, aš pats tai sugalvojau. Niekada neturėjau mokytojo, kuris man sakytų, ką turiu daryti“, - sakė Martinas Tatta, arklių užkalbėtojas.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 1:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:37 AM

„Niekas manęs šito nemokė, aš pats tai sugalvojau. Niekada neturėjau mokytojo, kuris man sakytų, ką turiu daryti“, - sakė Martinas Tatta, arklių užkalbėtojas.

Net ir labiausiai patyrę kaubojai vyrui negaili liaupsių. Pats žirgų užkalbėtojas yra įsitikinęs, kad visi gali pasiekti panašių rezultatų. Svarbiausia, daug dirbti ir mokytis.

„Mano nuomone, svarbiausia, kad kaubojus sugebėtų nustebinti ir suintriguoti čia atvykusius žmones. Žirgą reikia valdyti ne jėga, bet priešingai - švelnumu. O tada jūs galite pasiekti neįtikėtinų dalykų“, - aiškino kaubojų muziejaus direktorė Andrea Vigil.

Žirgų užkalbėtojas tokiais savo sugebėjimais vienuolika metų džiugina ne tik vietinius turistus. Savo talentą vyras demonstruoja ir užsienio šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.