Geros nuotaikos užtaisas – realybės šou „Stiklainis“

Gyvūnų realybės šou „Stiklainis“, kurį tiesiogiai stebėti galite portale lrytas.lt, skaičiuoja dar tik pirmąsias savo dienas, tačiau per tą laiką įvyko daug gerų ir įdomių dalykų. Kai kuriems ši šauni pramoga tapo netgi savotišku įpročiu. „SOS-gyvūnai" direktorė Ilona Reklaitytė-Mezenceva džiaugėsi, kad jau sulaukė žmonių atsiliepimų. Jie teigė, jog rytais gerdami kavą stebi tiesioginę transliaciją iš prieglaudos, o vakare įsijungia dar kartą pasižiūrėti ir nusiraminti po dienos darbų.

Tiesioginę transliaciją iš gyvūnų prieglaudos portalo lrytas.lt skaitytojai įprato stebėti gerdami rytinę kavą.<br>123rf ir D.Umbraso nuotr.
Tiesioginę transliaciją iš gyvūnų prieglaudos portalo lrytas.lt skaitytojai įprato stebėti gerdami rytinę kavą.<br>123rf ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-11 13:34, atnaujinta 2018-02-12 01:31

Kates tiesiogiai stebėkite čia: katės gyvai

Šunis tiesiogiai stebėkite čia: šunys gyvai

(Transliacijos nuorodas rasite ir straipsnio apačioje)

Tiesioginės transliacijos metu galima pamatyti, kaip kačiukai ir šuniukai žaidžia, dūksta, miega ar tiesiog leidžia nerūpestingas dienas. Čia sužinosite, kokio jie yra būdo, kaip jie atrodo ir kaip elgiasi vienoje ar kitoje situacijoje.

Pamatyk ir išsirink

Prieglaudos vadovė džiaugėsi, kad šis tiesioginės transliacijos iš gyvūnų prieglaudos projektas – realybės šou „Stiklainis“ – yra pirmas toks Lietuvoje: „Malonu žinoti, kad nuo šiol žmonės turi galimybę pasižiūrėti tiesiogiai internetu ir išsirinkti sau gyvūną, kurį gali priglausti savo namuose.“

Pamačius gyvūną nuotoliniu būdu, galima atvykti ir susipažinti su juo iš arčiau – paliesti, paglostyti, prie širdies priglausti. „Žmonės gali dvasiškai prisijaukinti ir išsirinkti sau būsimą globotinį“, – pasakojo „SOS-gyvūnai“ direktorė.

Tiesioginė transliacija iš gyvūnų prieglaudos gali puikiai pasitarnauti auginantiems vaikus. Tėveliai gali parodyti vaikams, kaip prieglaudoje gyvena keturkojai, supažindinti ir papasakoti, kad tai yra neatsakingų žmonių palikti ir išsižadėti gyvūnai, kurie kažkada turėjo namus, tačiau vieną dieną tapo nebereikalingi ir buvo išmesti į gatvę. „Čia jiems suteikiamas šansas dar kartą pamilti žmogų ir rasti naujus namus“, – sakė Ilona.

Savo nuomonę išreikškite komentaruose

Stebėdami realybės šou „Stiklainis“ žiūrovai gali rašyti komentarus ir taip išreikšti savo nuomonę bei emocijas. „Žinoma, norėtųsi, kad tie komentarai būtų gražūs, o ne įžeidžiantys. Juk rašydamas piktą komentarą žmogus įžeidžia gyvūną, kuris yra ir taip jau nuskriaustas. Čia jis prašo pagalbos, o ne blogų žodžių“, – su viltimi, jog žmonės nebus pikti, kalbėjo I.Reklaitytė-Mezenceva.

Komentaruose taip pat galite klausti ir teirautis apie gyvūnus, jų gyvenimo sąlygas ir t.t., o prieglaudos darbuotojai pasistengs į žiūrovų ir skaitytojų klausimus atsakyti.

Komentarus taip pat rašys ir prieglaudos darbuotojai – jie supažindins žiūrovus su realybės šou „Stiklainis“ dalyviais, papasakos, kaip jiems sekasi, skelbs naujienas iš „SOS-gyvūnai“ namelio.

Ką daryti, jei nebeliko ekrane matyto gyvūno?

Jei portalo lrytas.lt skaitytojai įsijungę transliaciją nepamatys savo ilgai stebėto ir galbūt jau pamilto gyvūno, nereikėtų nuliūsti – vadinasi, jis rado gerus namus ir mylinčius šeimininkus, o jo vietą pakeis kitas mielas ir gražus keturkojis padarėlis.

„Šiame namelyje gyvena kelionei į naujus namus paruošti gyvūnai. Čia yra tarsi paroda, į kurią atėjęs žmogus gali išsirinkti sau patikusį eksponatą ir išsivežti jį  namo. Tad nuolatinė gyventojų kaita neišvengiama“, – pasakojo Ilona. Tačiau nusiminti neverta, kiekvieno padovanoto gyvūno tolesnę gyvenimo istoriją galima rasti „SOS-gyvūnai“ internetinėje svetainėje ar socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Realybės šou „Stiklainis“ stebėkite dar patogiau

Džiugu, kad prieš kelias dienas startavusiam projektui skaitytojai nepagailėjo gražių žodžių. „Labai nuostabus projektas, tegu gyvuoja kuo ilgiau. Visiems šiems žmonėms – didelė pagarba ir tesaugo jus Dievas“, – rašė „Kaukaziete“ pasivadinusi portalo lrytas.lt skaitytoja.

Tiesioginę transliaciją pirmą kartą pamatęs interneto vartotojas Benediktas stebėjosi, kad prieglaudoje yra taip švaru ir tvarkinga: „Visada galvojau, kad prieglaudose vien netvarka ir purvas. Toks vaizdas mane labai maloniai nustebino.“

Žinoma, tiesioginė transliacija iš gyvūnų prieglaudos – realybės šou „Stiklainis“ – sulaukė ir kritikos, kuri mus tik skatina tobulėti ir būti geresniais. Skaitytojai teigė, kad į vaizdo kamerų objektyvus kartais pakliūva ir šalia „SOS-gyvūnai“ namelio priėję žmonės. Netrukus filmavimo kameros buvo permontuotos taip, kad būtų dar patogiau ir dar iš arčiau stebėti gyvūnus, o į kadrą nepapultų pro šalį einantys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.