Paskutinę vėžiu sergančio šuns dieną šeimininkė pavertė pasaka

Diena, kai keturkojis šeimos narys turės amžiams palikti šį pasaulį, neišvengiamai išauš kiekvienam šeimininkui. Vis dėlto atsisveikinimas su augintiniu gali būti visai kitoks negu įprasta. Paskutinė diena katei, šuniui ar kitam mylimam gyvūnui gali būti pati gražiausia per visą jo gyvenimą. Hjustone (JAV) gyvenanti fotografė Robyn Arauty įamžino nuostabiausią, tačiau paskutinę šuns, vardu Dukey, dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Aug 4, 2014, 8:30 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:20 PM

Prieš trejus metus fotografės R.Arauty draugė Jordana Roberts ir jos šeima į namus iš prieglaudos atsivedė Labradoro retriverį.

Prabėgus vos metams veterinarijos gydytojai šuniui nustatė kaulų vėžį.

Dukey teko iškęsti chemoterapijos kursą. Tačiau progresuojanti liga buvo negailestinga – gydytojai turėjo amputuoti priekinę koją.

Bet auglys tik didėjo. Paklausiusi medikų patarimo Jordana nusprendė nutraukti šuns kančias. Tačiau ne taip, kaip įprasta. Paskutinė Dukey diena buvo tokia, apie kokią turbūt svajoja kiekvienas šuo.

„Visos šeimos ir artimiausių draugų dėka Dukey turėjo pačią nuostabiausią savo dieną. Kupiną meilės, juoko, šypsenų ir jaukumo. Ir jokios minties apie skausmą ir kančias“, – prisimena Jordana.

Nuo pat ryto šuo buvo šeimos ir artimųjų dėmesio centre ir darė tik tai, ką labiausiai mėgsta: iki soties ėdė mėsainius, kartu su šeimininkais pliuškenosi vandens pramogų parke, džiaugėsi žmogaus rankų švelnumu ir ilgu pasivaikščiojimu parke.

Ten pat, saulės apšviestame parke, Dukey ir jo šeimininkės laukė veterinarijos gydytoja, pasiruošusi greitai ir neskausmingai palydėti Dukey į kitą pasaulį.

Šuo prigulė pailsėti ir paskutinį kartą užmerkė akis. Laimingas, sotus ir be jokios baimės.

***

Nuotraukų galeriją „I died today“ specialiai portalo lrytas.lt skaitytojams padovanojo fotografė Robyn Arauty.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.