Išgelbėtas ypač retas, pasakiško grožio paukštis

Baltomis, puriomis plunksnomis, žydra spalva paryškintomis akimis, skiauterėtas ir sparnus bei uodegos galus tarsi į smalą pamirkęs. Štai toks yra vienas rečiausių paukščių pasaulyje – Balio varnėnas. Unikali sparnuočių rūšis gyvena tik vienintelėje Indonezijai priklausančioje saloje. 2001 metais klestinti nelegali prekyba padarė savo darbą – laisvėje Balio varnėnų buvo likę vos 6. Tad dėl kritinio skaičiaus jie pripažinti sparčiai nykstančia paukščių rūšimi, kuriai jau būtina žmonių pagalba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-14 15:23, atnaujinta 2018-01-21 11:27

Į „Durrell“ laukinės gamtos parką Didžiojoje Britanijoje pateko vos išsiperėjęs Balio varnėnų jauniklis. Čia dirbanti Catherine Francescon užfiksavo, kaip kasdien keičiasi, stiprėja ir auga ypatingai retas paukštis, kurių, anot Balio varnėno išsaugojimo programos ataskaitos, 2015 metų balandžio mėnesį visame pasaulyje jų turėtų būti jau 184.

Laukinės gamtos parkas tikisi, kad Sido vardu pavadintas Balio varnėnas išgyvens ir galės grįžti į namus – Balio salą.

Saloje įkurtas šių paukščių išsaugojimo centras, kurio dėka nelegali prekyba šiais paukščiais pristabdyta. Be to, kiekvienas individas atidžiai sekamas ir skaičiuojamas. Planuojama, kad ateityje šiems paukščiams nebekils pavojus išnykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.