Ramybės parke Kaune uždraudė vedžioti šunis

Kauno Ramybės parke prieš kurį laiką buvo įrengtos dėžės šunų išmatoms. Tačiau dabar čia keturkojus vedžioti visai uždrausta. Kauniečiai piktinasi, kad priimtas lengviausias sprendimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Dec 2, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:31 AM

Šunis auginantys Kauno centro gyventojai džiaugėsi, kad Ramybės parke buvo įrengtos dėžės keturkojų išmatoms išmesti. Tada gyventojai sakė, kad pagaliau padarytas geras darbas ir jie galės elgtis civilizuotai.

Tačiau neseniai Ramybės parke atsirado informacinės lentos. Jose rašoma, kad tai Senosios neveikiančios miesto kapinės. Taip pat nupiešta, ko šioje vietovėje negalima daryti.

Ramybės parke draudžiama girtuokliauti, niokoti gamtą, deginti laužus, šiukšlinti, važinėti automobiliais ir vedžioti šunis.

Pamatę tokias iškabas centro gyventojai nustebo ir ėmė piktintis.

„Suprantu, kad čia buvo kapinės. Tačiau dabar tai pasivaikščioti skirta vieta. Daugybė aplink parką gyvenančių žmonių čia veda ir šunis. Visų patogumui čia įrengtos specialios dėžės jų išmatoms išmesti. Daugelis šunų šeimininkų jomis naudojasi“, – pasakojo kaunietis Darius Ivaškevičius.

Dabar vyras ir kiti šunų šeimininkai priversti arba nusikalsti viešajai tvarkai, arba ieškoti kitų vietų pasivaikščioti su keturkojais.

„Kaune amžinai tas pats. Paprasčiau ką nors uždrausti nepasiūlant kitos išeities“, – piktinosi vyras.

Centro seniūnijos seniūno pavaduotojas Raimundas Danilevičius sakė, kad kova tarp šunų mylėtojų ir jų nekentėjų vyksta seniai.

„Per pastaruosius dvejus metus esame gavę daugybę gyventojų skundų. Jiems nepatinka, kad buvusiose kapinėse vedžiojami šunys. Jie trukdo ir ten žaidžiantiems vaikams. Nugalėjo keturkojų neturinčių kauniečių balsas“, – sakė R.Danilevičius.

Paklaustas, ar neįmanoma buvo rasti vietos, kur centro gyventojai galėtų vedžioti šunis, kur būtų galima įrengti specialiai tam skirtą aikštelę, seniūno pavaduotojas teigė, jog tokios vietos nėra.

Todėl kauniečiai, norintys šunis vedžioti ne tik gatvėmis, tai gali daryti Nemuno saloje, kol ten nevyksta užstatymo darbai, upių pakrantėmis arba šlaituose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.