Benamį katiną pašėrusios moters teismas nepasigailėjo

Nors Viešosios tvarkos skyrius dėl gyvūnų maitinimo įspėjimu arba bauda baudžia ne pirmą jonavietį, tačiau tokios bylos teismą pasiekia retai – paprastai jonaviečiai sumoka jiems paskirtas baudas arba apsiribojama įspėjimu.

Teismas pripažino, kad, maitindama bešeimininkį katiną, A.Kulviečio gatvės gyventoja padarė administracinį teisės pažeidimą.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Teismas pripažino, kad, maitindama bešeimininkį katiną, A.Kulviečio gatvės gyventoja padarė administracinį teisės pažeidimą.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Mar 9, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:36 AM

Teismas pripažino, kad, maitindama bešeimininkį katiną, A.Kulviečio gatvės gyventoja padarė administracinį teisės pažeidimą – maitinti benamius gyvūnus ne tam skirtose vietose draudžiama.

Jei žmonės nori maitinti benamius gyvūnus, jie tą daryti turi tik tam skirtose vietose, kurias nustato ir patvirtina savivaldybės administracija. Tokiose vietose turi būti įrengtos specialios šėryklos, vieta maitinti gyvūnams turi būti kiek atokiau nuo gyvenamųjų namų.

Teismas konstatavo, kad jonavietė į rajono savivaldybę dėl tokios vietos įrengimo nesikreipė.

Viešosios tvarkos skyrius specialistai moterį nubaudė gavę pranešimą iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos. Buvo teigiama, kad iš A.Kulviečio gatvės gyventojų sulaukta skundų, jog moteris katinui maistą mėto pro langą. Tuo tarpu teisme liudijusi kita moters kaimynė teigė, jog jonavietė benamiu katinu ne tik rūpinasi, tačiau ir sutvarko aplinką – ten, kur šeriamas katinas, nėra primėtytų maisto likučių.

Dėl katino maitinimo į teismą besikreipusi A.Kulviečio gatvės gyventoja tvirtino, kad ji nieko blogo nedaro – moteris sako, kad ji jaučia pareigą pasirūpinti beglobiu gyvūnu.

Jonavietė teisme pasakojo, kad už katino maitinimą jai gali keršyti asocialūs asmenys, dėl kurių elgesio ji pati kiek anksčiau kreipėsi į policiją.

Išnagrinėjęs administracinę bylą teismas nusprendė, kad moteris katiną maitino pažeisdama nustatytą tvarką, tačiau atsižvelgiant į nusižengimo pobūdį jai skirta ne piniginė bauda, o įspėjimas.

Jonavos rajono apylinkės teismo nutartis dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

jonavoszinios.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.