Į Lietuvą atvykusios austrės dovana: dabar pasidžiaugs visi

Naminių gyvūnų sterilizacija pamažu tampa nebe burtažodžiu didžiajai visuomenės daliai, nors daugelis jos svarbos vis dar neįsisavino. Kovo 23 d.- balandžio 3 d. vyko jau beveik tradicine tampanti nemokamos sterilizacijos akcija beglobiams gyvūnams Vilniaus apskrityje.

Akcijos metu buvo kastruoti 202 gyvūnai (163 katės ir 39 šunys), kurių absoliučią daugumą sudarė patelės.<br>Lesės nuotr.
Akcijos metu buvo kastruoti 202 gyvūnai (163 katės ir 39 šunys), kurių absoliučią daugumą sudarė patelės.<br>Lesės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2015, 2:24 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:59 AM

Bendradarbiaujant su vokiečių gyvūnų apsaugos organizacija „Tasso“ ir Vilniaus kolegijos agrotechnologijų fakultetu, VšĮ „Lesė“ organizavo 10 dienų trukusią akciją. 

Organizacijos „Tasso“ paramą pavyko pritraukti Gudrun Koller dėka. G. Koller, kuri atvyko į mūsų šalį, kai jos vyras buvo Austrijos ambasadoriumi Lietuvoje, iš karto susidomėjo beglobių problema. Net išvykus iš Lietuvos, G. Koller nepamiršo Lietuvos beglobių gyvūnų problemų. Vis dėlto didelį nusivylimą kelia faktas, kad Lietuvos beglobių likimas labiau rūpi iš užsienio atvykusiems žmonėms nei mūsų valdžios atstovams. Labai viliamės, kad situacija pasikeis ir artimoje ateityje miestų ir miestelių savivaldybės prisidės prie realių ir humaniškų benamių gyvūnų sprendimų būdų, kaip ir priklauso ES šaliai XXI amžiuje.

Akcijos metu buvo kastruoti 202 gyvūnai (163 katės ir 39 šunys), kurių daugumą sudarė patelės. Tokiu būdu išvengta tūkstančių būsimų benamių, kurių daugeliu atvejų lauktų liūdnas likimas. Mažai kas žino įdomų faktą, kad viena nesterilizuota katė kartu su savo palikuonimis gali susilaukti net 370 000 kačiukų per 7 metus, o kalė – 67 000 šuniukų per 6 metus. Taigi kiekvienas kastruotas gyvūnas yra svarbus sprendžiant beglobių gyvūnų pertekliaus problemą

. Akcijos metu taip pat buvo apmokomi Vilniaus kolegijos agrotechnologijų veterinarijos katedros studentai, kurie ne tik įgijo naudingų įgūdžių, bet ir įdėjo milžinišką indėlį sėkmingai akcijos raidai. Labai tikimės, kad dalis studentų ateityje patys prisidės prie panašių iniciatyvų. 

Primename, kad sterilizacija yra vienintelė efektyvi ir humaniška priemonė mažinant beglobių gyvūnų skaičių. Geriausia, ką galite padaryti visų Lietuvos benamių gyvūnų labui yra savų augintinių sterilizacija. Nepamirškite pasirūpinti savo kiemo beglobiais. Jokia gyvūnų globos organizacija nėra pajėgi susidoroti su visuomenės neatsakingumo vaisiais, bet kartu mes galim labai daug! VšĮ „Lesė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai