Šeimininkai paklojo apvalią sumą, kad išoperuotų žuvelei auglį

„Operacija vyko sklandžiai nuo pat pradžios iki pabaigos“, – sakė S.Miles.<br>Stop kadras (Youtube)
„Operacija vyko sklandžiai nuo pat pradžios iki pabaigos“, – sakė S.Miles.<br>Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 5:55 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:24 AM

Auksinė žuvelė, vardu Monty, atsigauna po neįtikėtinos operacijos, per kurią jai buvo pašalintas auglys, susidaręs aplink žiaunas. Mylima, penkerių metų sulaukusi, vienos šeimos augintinė kentėjo dėl nuo kairiosios akies per nugarą išplitusiu augliu, – praneša portalas „BBC“.

Veterinarų komanda iš „Highcroft Veterinary Group“ ir Bristolio (Didžioji Britanija) zoologijos sodo atliko 45 minutes trukusią operaciją. Visą tą laiką žuvelė buvo šlakstoma nuskausminamųjų prisodrintu vandeniu. Kad poveikis būtų geresnis, vanduo buvo pumpuojamas ir per žiaunas.

Operacija, kuri kainavo 200 svarų sterlingų (daugiau nei 250 eurų), pavyko kuo puikiausiai, o žuvelė, gyvenanti Bristolyje, šiuo metu jaučiasi puikiai.

Egzotinių gyvūnų chirurgė-veterinarė Sonya Miles iš „Highcroft Veterinary Group“ teigė, kad pacientas buvo puikus. „Operacija vyko sklandžiai nuo pat pradžios iki pabaigos“, – sakė S.Miles. Veterinarė pasidžiaugė, kad šeimininkai, norėdami suteikti geresnio gyvenimo viltį savo augintiniui, pasiryžo paaukoti net 200 svarų sterlingų.

S.Miles pripažino, kad žuvelėms chirurginės operacijos atliekamos labai retai, tačiau atsiranda vis daugiau priemonių ir galimybių tokioms procedūroms atlikti.

„Monty sveiksta ir savo akvariume elgiasi taip, tarsi jokios operacijos nė nebūtų buvę“, – pasakojo Sonya.

Vaizdo siužetą galite pamatyti čia: VIDEO

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.