Kaunietis plaukų stilistas kuoduotą kalytę lepina neįprastu būdu

Nuo kaitros priversti vaduotis ne tik žmonės, bet ir jų augintiniai. Išvengti perkaitimo žinomų kauniečių keturkojams padeda maudynės, šaltas ėdalas, vanduo su ledo kubeliais ir net kremai nuo saulės.

Plaukų stilistas K.Murauskas kalytę Dolčę per karščius tepa saulės kremu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Plaukų stilistas K.Murauskas kalytę Dolčę per karščius tepa saulės kremu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Jul 11, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 9:30 PM

Plaukų stilistas Karolis Murauskas kinų kuoduotųjų veislės kalytę Dolčę karštomis vasaros dienomis ne tik maudo nedideliame, bet vėsiame baseine.

„Šuo labai mėgsta maudynes atviruose telkiniuose, tačiau nuolat būti prie vandens nėra galimybės, todėl namuose įrengiau nediduką baseiną, į kurį prileidžiu vandens, kad Dolčė galėtų atsigaivinti“, – pasakojo kaunietis.

Jeigu lauke šviečia saulė, prieš vesdamas į lauką vyras kaskart keturkojį ištepa specialiu nuo saulės spindulių apsaugančiu kremu.

„Dolčė lyg tikra dama mėgsta saulės vonias. Gyvūno kūnas mažai plaukuotas, todėl kaitri saulė gali sukelti odos nudegimus. Apsauginis kremas puikiai padeda nuo nepageidaujamo įdegio“, – tvirtino K.Murauskas.

Lietuvos ponia 2014 m. tituluota Beta Rumšienė vokiečių špicų veislės keturkojį Vudį karštomis dienomis drėkina vandeniu.

„Kai oro temperatūra buvo šoktelėjusi per 30 laipsnių karščio, vadovaudamasi veterinarų rekomendacijomis drėgnu rankšluosčiu drėkinau šuns galvą ir pėdas. Jo indelyje nuolat yra šviežio vandens, kurį vėsinu ledo kubeliais“, – pasakojo moteris.

Kaunietė nuo perkaitimo saugo ir papūgą Žaką, kurios narve įrengė baseiną. Paukščiui šeimininkė negaili atšaldytų vaisių, uogų, salotų lapų.

Televizijos laidų vedėjas ir aktorius Gediminas Juodeika žino, jog karščius sunku ištverti trumpasnukiams šunims, todėl vasarą prancūzų buldogą Rokį saugo nuo perkaitimo. Spiginant vidurdienio saulei vyras stengiasi šuns nevedžioti lauke – dažniausiai pasivaikščiojimus palieka ankstyvam rytui ir vėlyvam vakarui.

„Geriausiai Rokiui patinka atsivėsinti atvirame vandens telkinyje. Jis mielai šoka paskui mane į ežerą“, – sakė G.Juodeika.

Rokis vandenyje tik turkšdavosi, bet šią vasarą vaduodamasis nuo karščių išmoko plaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.