Seime – siūlymas privalomai ženklinti gyvūnus, bet ne visus

Seimo narė, žemės ūkio ministrė

Pasiūlyme naujai apibrėžus gyvūnų augintinių registravimo tvarką nebus užkraunama finansinė našta šių gyvūnų augintinių laikytojams, išskyrus įstatyme nustatytus atvejus.<br>123rf nuotr.
Pasiūlyme naujai apibrėžus gyvūnų augintinių registravimo tvarką nebus užkraunama finansinė našta šių gyvūnų augintinių laikytojams, išskyrus įstatyme nustatytus atvejus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:48 AM

Tokį pasiūlymą Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimo projektui įregistravusi ministrė siūlo nustatyti privalomą ženklinimą ir registravimą, kada tai numatyta tarptautiniais teisės aktais arba veisiant ir tiekiant į rinką (arba kitaip perduodant) gyvūnus augintinius, taip pat jeigu asmuo laiko pavojingu pripažintą šunį.

V. Baltraitienė siūlo įteisinti, kad „katės, šunys ir šeškai, vežami už Lietuvos Respublikos teritorijos ribų, ar gyvūnų augintinių veisėjo kitam laikytojui perduodami katės, šunys, šeškai ir pavojingais pripažinti šunys privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre.“

„Pasiūlyme naujai apibrėžus gyvūnų augintinių registravimo tvarką nebus užkraunama finansinė našta šių gyvūnų augintinių laikytojams, išskyrus įstatyme nustatytus atvejus. Gyvūnų augintinių savininkai patys galės nuspręsti dėl gyvūno augintinio ženklinimo mikroschema ir registravimo gyvūnų augintinių registre“,- sako pasiūlymą įregistravusi V. Baltraitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.