Balsas iš Seimo: padėkite išgyventi benamiams gyvūnams

Seimo parlamentinės grupės „Už

Parlamentarės teigimu, pirmiausia, reikėtų suteikti tokiam bėdžiui galimybę pasislėpti nuo šalčio ir vėjo.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Parlamentarės teigimu, pirmiausia, reikėtų suteikti tokiam bėdžiui galimybę pasislėpti nuo šalčio ir vėjo.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 9:39 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:59 PM

Nuo šalčio ir bado kenčiantys šunys ir katės geriausiu atveju sulaukia tik užuojautos, pavienių miestiečių jiems siūlomo maisto.

Parlamentarės teigimu, pirmiausia, reikėtų suteikti tokiam bėdžiui galimybę pasislėpti nuo šalčio ir vėjo (leisti prisiglausti sandėliuke ar rūsyje), duoti ėsti ir palakti ko nors šilto. Apie priglaustą gyvūną derėtų pranešti benamių gyvūnų organizacijai.

„Paprasčiausias būdas padėti daugiabučių namų kiemuose gyvenančioms katėms – jas pašerti, leisti šiltai pasislėpti pagalbinėse patalpose, namų rūsiuose. Liūdna, jei atsiranda gyventojų, kurie to neleidžia, priešinasi gyvūnų globai“, – sako Seimo narė O. Leiputė.

Jeigu daugiabučių namų gyventojai nenori net ir per speigus įsileisti kačių į rūsius, tokiu atveju, jos teigimu, turėtų kažkas iš jautresniųjų paskambinti į benamius gyvūnus globojančias organizacijas ir paprašyti jų pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.