Gyvūnus gelbėti užsimojo komikas Olegas Šurajevas

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija pradėjo paramos projektą „Išgelbėk draugą“, kuriuo siekiama surinkti 19 tūkst. eurų mobiliai veterinarijos klinikai įsigyti. Ši klinika taptų svarbiausia priemone, padėsiančia rinkti įrodymus apie žiaurų elgesį su gyvūnais, taip pat skubiai suteikti pirminę veterinarinę pagalbą kankinamam gyvūnui, kol jis bus perkeltas į saugesnę aplinką.

O.Šurajevas viliasi, kad pavyks surinkti reikiamą sumą pinigų mobiliai veterinarijos klinikai įsigyti.<br>O. Šurajevo asmeninio archyvo (Facebook) nuotr.
O.Šurajevas viliasi, kad pavyks surinkti reikiamą sumą pinigų mobiliai veterinarijos klinikai įsigyti.<br>O. Šurajevo asmeninio archyvo (Facebook) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 3:05 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 5:44 AM

Vykdydama gyvūnų apsaugos veiklą ir kasdien girdėdama žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus organizacija pastebi vis daugiau dalykų, kurie  nuolat užkerta kelią padėti skriaudžiamiems gyvūnams ir įgyvendinti juos ginančius įstatymus. „Per tuos metus mes išmokome, kad įstatymai yra labai svarbūs siekiant kuo didesnės gyvūnų apsaugos Lietuvoje, tačiau itin reikšmingos yra priemonės visapusiškam jų įgyvendinimui, t.y. realios galimybės padėti kenčiančiam gyvūnui čia ir dabar bei patraukti jį kankinusį asmenį atsakomybėn“, – rašoma organizacijos puslapyje.

Vienas iš įsimintiniausių, skaudžiai nesėkmingų mūsų bandymų buvo pasiekti apgailėtinomis sąlygomis laikomų ir dėl pardavimo dauginamų 30 šunų konfiskavimo. Šis atvejis parodė būtinybę įsigyti esminę priemonę gyvūnams gelbėti tokiose situacijose – mobilią veterinarijos kliniką.

Prie šios geros iniciatyvos prisidėjo ir komikas Olegas Šurajevas. Feisbuko asmeninėje paskyroje Olegas ragina padėti įgyvendinti užsibrėžtą tikslą.

„Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija renka pinigus pirmai Lietuvoje mobiliai veterinarijos klinikai, kurią naudojant bus galima suteikti sužalotiems gyvūnams pirmą pagalbą, juos iškart legaliai konfiskuoti iš agresyvių šeimininkų ir surinkti visus įrodymus. Lietuvoje labai trūksta priemonių kovoti su nelegaliais veislynais bei žiauriu elgesiu su gyvūnais ir, manau, mūsų pareiga yra prisidėt, kad jos būtų sukuriamos. Kiekvienas socialinės politikos ekspertas pradės aiškint komentaruose, kad yra svarbesnių temų ir ką čia gyvūnams padėti, jei žmonės ne visi visko turi. Šitoje vietoje nenorėčiau ilgai diskutuoti, tiesiog atsiminkite „išdaužtų langų“ teoriją“, – feisbuke rašė O. Šurajevas.

Įsigijus mobilią veterinarijos kliniką, atsirastų galimybė veterinarijos gydytojui apžiūrėti gyvūnus įvykio vietoje, suteikti būtiną pirmą veterinarinę pagalbą, surinkti teisėtų įrodymų siekiant gyvūnų konfiskavimo iš juos kankinančio laikytojo.

Kaip prisidėti prie šios iniciatyvos, sužinosite čia: isgelbek-drauga.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.