Pasikeitęs gyvūnų mylėtojų elgesys pradžiugino prekybininkus

Gyvūnų mylėtojai rūpinasi ne tik augintinių mityba, bet ir jų komfortu. Statybos, remonto ir buities prekių tinklo „Senukai“ atstovai teigia, kad tai susiję su besikeičiančiu požiūriu į augintinį, noru auginti sveiką ir prižiūrėtą gyvūną.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-11 13:59, atnaujinta 2017-05-25 23:13

Prekybos tinklo atstovai skaičiuoja, kad, palyginti su 2014-aisiais, 2015 metais gyvūnams skirtų prekių pardavimai išaugo 39 proc. Pastebimas lojalių klientų rato didėjimas, jie linkę į gyvūnų prekių skyrių užsukti vidutiniškai du kartus per mėnesį. Prekybininkai teigia, kad pirkėjai tampa vis smalsesni ir imlesni naujovėms.

„Naminių augintinių savininkai drąsiai renkasi naujus ir rinkoje nematytus aukštos kokybės gaminius bei gyvūnų ėdalą. Šunų augintojai keturkojus lepina praktiškais nesukramtomais įvairių rūšių skanėstais, kuriais gyvūnas gali mėgautis ilgesnį laiką. Kačių mylėtojai domisi joms skirtais tualetais su laipteliais, padedančiais nuvalyti ant pėdučių likusį kraiką. Taip pat daug dėmesio sulaukia kačių gertuvė-fontanas. Šių keturkojų šeimininkai žino, kaip sunku katėms įsiūlyti vandens, tačiau, jų teigimu, iš tekančio vandens fontanėlio augintinės geria mieliau“, – teigė „Senukų“ komunikacijos projektų vadovė Aura Mažuolytė-Binderienė.

Vis daugiau gyvūnų augintojų rūpinasi aplinka – maišelių ekskrementams rinkti pardavimai šoktelėjo Pastebima, kad žmonės vis labiau rūpinasi aplinka ir renka ekskrementus. Anksčiau specialių maišelių buvo nuperkama vienetais, o dabar jie parduodami didelėmis pakuotėmis. Taip pat tiek šunų, tiek kačių šeimininkai rūpinasi augintinių saugumu, todėl perka išskirtinai atrodančius šviečiančius antkaklius.

Gyvūnų prekių asortimentą sudaro apie 2 tūkst. skirtingų pavadinimų prekių katėms, šunims, žuvims, graužikams ir paukščiams. Populiariausiomis prekėmis išlieka sausasis šunų ėdalas, kačių konservai bei kačių kraikas. Pastebimas vis didesnis pirkėjų dėmesys augintinių ėdalo kokybei ir sudėčiai – didėja aukštesnės kokybės ėdalo pardavimai. Žiemą išauga keturkojų augintinių drabužėlių paklausa. Pirkėjai atidžiai renkasi ne tik augintiniui tinkamą drabužėlių dydį, bet ir derina spalvas bei modelius.

Rūpinamasi ne tik augintinio ėdalu, bet ir komfortu

Pastebima, kad pirkėjai gyvūnų prekių skyriuose lankosi ir prieš įsigydami augintinį. „Toks pirkimas neretai primena pasiruošimą prieš vaikelio gimimą: pirkti visko, ko reikės augintiniui, ateina visa šeima, ir perka toli gražu ne tik ėdalą – dairosi higienos prekių, kruopščiai išsirenka guoliukus, kurie tiktų prie namų interjero, žaislus, o kačių savininkai visada apžiūri draskykles, kurios nuo aštrių nagų apsaugo baldus“, – pastebėjimais dalijosi A. Mažuolytė-Binderienė.

Specialistai pastebi, kad prekių gyvūnams įsigyja ne tik didmiesčių gyventojai. Jau antrus metus veikiančiuose gyvūnų prekių skyriuose aktyviai apsiperka ir Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Utenos, Telšių, Mažeikių bei Ukmergės šunų, kačių, paukščių, graužikų ir žuvyčių augintojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.