Veterinarai ėmėsi mažinti valkataujančių kačių skaičių

Keliose Panevėžio veterinarijos klinikose visas gydytojų laikas praėjusį antradienį buvo skirtas katėms. Septyni miesto veterinarijos specialistai nemokamai sterilizavo gyventojų atneštas kates.

Panevėžietės V.Čeponytės augintinė Kapucina patyrė pamestinukės likimą.
Panevėžietės V.Čeponytės augintinė Kapucina patyrė pamestinukės likimą.
K.Mačernytės-Misevičienės klinikoje – keturkojų pacientų narvuose eilė.<br>V.Petrauskienės nuotr.
K.Mačernytės-Misevičienės klinikoje – keturkojų pacientų narvuose eilė.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Sep 2, 2016, 7:09 AM, atnaujinta May 14, 2017, 6:14 AM

Kačių sterilizavimo akciją organizavusios Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė sakė, kad pastaruoju metu gyvūnų prieglaudoje labai padaugėjo kačių, kurių žmonės atsisakė.

„Dar nė vienais metais nebuvo pas mus tiek kačių – jų skaičius viršijo aštuoniasdešimt. Negana to, kasdien ne vienas žmogus skambina ir prašo priimti katę su jos atsivestais jaunikliais.

Nusprendėme, kad reikia tokius žmones šviesti, raginti pasirūpinti savo gyvūnais ir laiku juos sterilizuoti“, – sakė R.Liberienė.

Paskelbus akciją, žmonės per kelias dienas galėjo užregistruoti savo augintinį operacijai.

Gyvūnų šeimininkams tereikėjo sumokėti simbolinį mokestį – 10 eurų už vaistus ir po operacijos naudojamus siūlus. Gydytojai savo darbo dieną skyrė labdaringam darbui.

Jau per pirmąsias dienas nemažai kačių šeimininkų suskubo skambinti į nurodytas veterinarijos klinikas.

Panevėžio pašonėje, Tičkūnų kaime, įsikūrusios gydytojos Kristinos Mačernytės-Misevičienės klinikos priimamajame antradienio rytą buvo pririkiuota kačių narvelių. Juose savo valandos laukė devynios pacientės. Šeimininkai jas atvežė ir paliko iki vakaro.

Dvi kates – Katiušą ir Kapuciną – atvežusi Viktorija Čeponytė sakė labai apsidžiaugusi Panevėžyje paskelbta akcija ir iš karto suskubusi registruoti savo augintines. Mergina pasakojo, kad abi katės jų šeimoje atsirado neplanuotai. Gyvūnėlius išmetė jų ankstesnieji šeimininkai. O Viktorijos šeima jiems suteikė naujus namus.

Veterinarijos gydytoja K.Mačernytė-Misevičienė sakė, kad ši Panevėžio gyvūnų globos namų paskelbta akcija pasirodė labai veiksminga.

Nemažai kačių šeimininkų, kurių augintiniams neliko nemokamų vietų, užregistravo savo globotinius mokamos operacijos. Jai dar kelias dienas bus taikoma nuolaida. Ši procedūra kainuos 20 eurų.

R.Liberienė apskaičiavo, kad akcijos metu bus išoperuota per 100 kačių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.