Atskleidė, kodėl Japonijoje padaugėjo ilgaamžių gyvūnų

Japonijoje daugėjant ilgaamžių žmonių, ilgėja ir naminių gyvūnų – šunų ir kačių – gyvenimo vidutinė trukmė. Jos rodikliai jau pasiekė rekordinį lygį – atitinkamai 13,2 ir 11,9 metų, praneša „Bloomberg“, remdamasi Tokijo žemės ūkio ir technologijų universiteto ir Japonijos mažųjų gyvūnų veterinarų asociacijos ekspertų duomenimis.

Japonijoje daugėja ne tik ilgaamžių žmonių, bet ir gyvūnų.<br>123rf nuotr.
Japonijoje daugėja ne tik ilgaamžių žmonių, bet ir gyvūnų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 9:43 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:02 PM

Pasak mokslininkų, šio reiškinio priežastys yra vakcinuojamų gyvūnų skaičiaus didėjimas, veterinarijos paslaugų lygio kilimas, ėdalo kokybės gerėjimas. Be to, vis daugiau gyvūnų gyvena namuose kartu su šeimininkais.

Kaip pažymi ekspertai, mažėjant gimstamumui, ilgėjant japonų gyvenimo trukmei ir didėjant vienišų žmonių skaičiui, augintiniai atstoja šalies gyventojams vaikus, todėl jų savininkai pasirengę išleisti gyvūnams dideles sumas.

Tuo taip pat galima paaiškinti tą faktą, kad dabar Japonijoje naminių gyvūnų skaičius viršija vaikų skaičių. Tyrimų duomenimis, 2015 metais šalyje gyveno 19,8 milijono naminių šunų ir kačių, o vaikų iki 14 metų amžiaus buvo 15,9 milijono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.