Šiuos netikėtus acto panaudojimo būdus privalo žinoti kiekvieno augintinio šeimininkas

Turite acto butelį savo spintelėje? Turbūt žinote, kad jis tinka ne vien maistui. Šunų ir kačių savininkai panaudoti jį gali įvairiais būdais. Štai dr. Judy Morgan, sertifikuota holistinė veterinarijos gydytoja ir gyvūnų mitybos terapeutė iš Churchtowno veterinarijos ascociacijos, Naujojio Džersio, teigia, kad obuolių actas gali būti naudojamas net augintinių sveikatos sutrikimams gydyti.Šis rūgštus skystis taip pat praverčia neutralizuojant kvapus.

Turite acto butelį savo spintelėje? Turbūt žinote, kad jis tinka ne vien maistui. Šunų ir kačių savininkai panaudoti jį gali įvairiais būdais.<br>123rf nuotr.
Turite acto butelį savo spintelėje? Turbūt žinote, kad jis tinka ne vien maistui. Šunų ir kačių savininkai panaudoti jį gali įvairiais būdais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-16 08:28, atnaujinta 2017-04-10 00:04

Štai septyni obuolių acto panaudojimo būdai augintinių savininkams, apie kuriuos rašo prevention.com.

1. Palengvina virškinimą

Gyvūnai, kurių raciono pagrindas yra grūdai, gali turėti problemų dėl virškinimo, dėl pakitusio pH lygio skrandyje. J.Morgan siūlo šiuo atveju panaudoti obuolių actą, kuris leis suklestėti augintinių žarnyno gerosioms bakterijoms.

„Sutarkuokite kelias žalias daržoves ir užpilkite pora šaukštų obuolių acto ir palikite šaldytuve, kad šiek tiek aprūgtų. Tokio daržovių mišinio šaukštą įmaišykite į augintinio maistą, tai padės virškinimui“, – pataria veterinarė.

Taip pat galite šuns ar katės geriamajį vandenį kartais praturtinti arbatiniu šaukšteliu obuolių acto (0,7 litro vandens). Žinoma, jis gali patikti ne visiems augintiniams, todėl šalia privalo būti paprasto vandens dubenėlis.

2. Apsauga nuo blusų ir erkių

Actas gali padėti apsisaugoti nuo blusų ir erkių, įsitikinusi veterinarė. Norėdami sukurti natūralų blusų ir erkių repelentą, sumaišykite vieną dalį acto su viena dalimi vandens ir išpurkškite augintinio kailį.

3. Ausų valymui

Ausų infekcijos – dažna problema, ypač šunims nulėpusiomis ausimis. Jūs galite valyti savo augintinio ausis obuolių acto ir vandens mišiniu, sumaišytu lygiomis dalimis. Suvilgykite vatos tamponėlį mišinyje ir švelniai valykite ausis.

„Jei šuo dažnai pasigauna ausų infekciją, tai reiškia, kad pH ausies viduje yra pakitęs, toks valymo būdas turėtų padėti jį sureguliuoti“, – teigia J.Morgan.

4. Malšina šlapimo takų infekcijas

Obuolių actas gali padėti šunims ir katėms, kurie kenčia nuo šlapimo takų infekcijų. Tačiau prieš imantis veiksmų, reikėtų pH juostele patikrinti augintinio šlapimą.

„Jei pH yra daugiau nei 7, tada obuolių actas yra tavo geriausias draugas“, – teigia veterinarė. Tiesa, jei šlapimo pH mažesnis nei 7, acto į augintinio vandenį pilti ji nerekomenduoja. Be to, pataria būtinai kreiptis į veterinarą, nes ilgalaikis gydymas be konsultacijos gali turėti skausmingų pasekmių.

5. Neutralizuoja kvapą

Na o šitą patarimą, ko gero, žino daugelis. Actas gali būti naudojamas namų valymui, tuomet puikiai panaikina kvapus, gali išvalyti net audinius, kilimus, jei ant jų pateko, pavyzdžiui, gyvūnų šlapimo. Tiesa, nerekomenduojama acto naudoti medinėms grindims, marmurui, granitui valyti, nes acto rūgštis gali pakenkti.

Taip pat kartkartėmis išskalbkite savo augintinio guolį su keliais šaukštais acto. Dar galite išvalyti actu gyvūnų dubenėlius, taip užtikrinsite idealią švarą.

Bet kokiu atveju, veterinarė J.Morgan perspėja, kad actas nėra panacėja, tad jei matote, kad gyvūno virškinimas, ar kitos problemos, kurias bandote spręsti actu, negerėja, būta kreiptis į veterinarą, nes augintiniui būtina kvalifikuota pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.