Šis gyvūnų gydymo būdas šokiruoja, bet yra ypač veiksmingas

Aštuonių mėnesių prancūzų buldogas Dan Jiao, prismaigstytas adatų tarsi pūkuotas kamuoliukas, gailiai inkščia veterinarijos centre. Tačiau mažyliui dar teks pakentėti, kol gydytojai pabaigs kinų akupunktūros procedūrą.

Vieni keturkojai dar bando priešintis, kiti pasineria į svaiginančią terapiją, kai adatomis pervertiems gyvūnams duodama pauostyti rūkstančių aromatinių žolelių.<br>„Scanpix” nuotr.
Vieni keturkojai dar bando priešintis, kiti pasineria į svaiginančią terapiją, kai adatomis pervertiems gyvūnams duodama pauostyti rūkstančių aromatinių žolelių.<br>„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
Žmonės sužalotus keturkojus į kliniką atveža ne tiktai automobiliu, bet net ir įsidėję augintinį į vaikišką vežimėlį.<br>„Scanpix” nuotr.
Žmonės sužalotus keturkojus į kliniką atveža ne tiktai automobiliu, bet net ir įsidėję augintinį į vaikišką vežimėlį.<br>„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

„Lietuvos rytas“

Sep 10, 2017, 12:37 PM

Keturkojis, kurio vardas reiškia „kiaušininį koldūną“, neturi kito pasirinkimo – būdamas vos kelių mėnesių jis taip smarkiai susižalojo, kad pusė jo kūno liko paralyžiuota.

Šunytis daug mieliau kur nors nerūpestingai graužtų kaulą ar patogiai gulėtų savo guolyje, užuot kentęs nemalonias, tačiau būtinas procedūras.

Jau pats įrenginys, skirtas atlikti akupunktūrą gyvūnams, atrodo tarsi viduramžių kankinimo agregatas, aprūpintas aštriomis ilgomis adatomis, priveržimo diržais ir silpnos elektros srovės stimuliatoriais.

Šanchajuje įsikūrusio tradicinės kinų medicinos centro darbuotojas Jinas Rishanas (53 m.) tikino savo klientų šeimininkus, kad alternatyvūs gydymo metodai gali būti veiksmingi.

Todėl gyvūnų šeimininkų akyse ima žibėti viltis, kad mylimo šunelio, kačiuko ar kito padarėlio nereikės užmigdyti dėl patirtų stuburo smegenų ir kitų nervų sistemų pažeidimų.

„Sulaukiame vis daugiau klientų, kurie pasitiki mumis“, – sakė J.Rishanas.

Veterinarinės neurologijos ir akupunktūros centras šiuo metu priima apie 20 pacientų per dieną, o besikreipiančiųjų skaičius vis didėja.

Dauguma šunų kenčia nuo nugaros traumų ir stuburo pažeidimų. Dažniausiai rimtą sužalojimą patyrę keturkojai praranda gebėjimą vaikščioti.

Tokių veislių šunys kaip buldogai, vokiečių aviganiai, koliai, basetai ar ši cu yra vieni dažniausių pacientų.

„70 procentų gyvūnų atvežami kenčiantys dėl stuburo disko išvaržos.

Dažniausiai būna paralyžiuotos dvi arba visos keturios kojos“, – pasakojo veterinarijos klinikos gydytojas. Jo teigimu, akupunktūra kur kas efektyvesnė gydant tokius sutrikimus nei moderni medicina.

Pasirodo, akupunktūra iš tiesų pagelbėja. Buldogas Dan Jiao į kliniką buvo atvežtas visiškai paralyžiuotas.

Jį šeimininkė Michaele Xu specialistams pristatė po to, kai keturkojis nukritęs susilaužė stuburą.

„Po trijų dienų akupunktūros jis jau galėjo lėtai judinti priekines kojas. Jis bandė letenėle pasiekti mane“, – džiaugėsi šeimininkė. Po septynias dienas trukusių procedūrų prancūzų buldogas jau stovėjo ant visų keturių kojų.

Žmonės keturkojus į kliniką atveža ne tik automobiliu, bet net ir įsidėję augintinį į vaikišką vežimėlį. Į juos deda tiek miniatiūrinį pudelį, tiek ir stambų Labradoro retriverį.

Įtaisyti į akupunktūros įrenginius ir suveržti diržais gyvūnai būna paruošti adatų dūriams į problemines vietas. Vieni keturkojai dar bando priešintis, kiti pasineria į svaiginančią terapiją, kai adatomis pervertiems gyvūnams duodama pauostyti rūkstančių aromatinių žolelių.

Ši vieta skirta ne tik šunims. Paralyžiuota katė taip pat sulaukė savo procedūrų eilės. Tiesa, sutramdyti katę, kad ji atliekant akupunktūrą nė kiek nejudėtų, – nemenkas iššūkis.

Todėl gyvūnas prie įrenginio buvo pritvirtintas itin patikimai. Iš šalies gali pasirodyti, kad katė net šiek tiek apsvaiginta.

Miniatiūrinio pudelio, vardu Mei Mei (Mažoji sesutė), šeimininkė Wang Ping tikisi, kad jos penkių mėnesių šunelis galės vėl vaikščioti.

Gyvūnas susilaužė sprandą ir buvo paralyžiuotas prieš tris mėnesius.

„Vežiau Mei Mei ir į įprastas veterinarijos klinikas, bet gydytojai vis sakydavo, kad ji per maža operacijai“, – pasakojo Wang Ping ir pridūrė, kad dažniausiai sulaukdavo tik pasiūlymo užmigdyti šunį.

Atlikus pirmąsias procedūras akupunktūros centre pudelis jau pradėjo sukinėti galvą ir urgzti.

Tradicinės kinų medicinos centro darbuotojas J.Rishanas su augintiniais elgiasi taip pat kaip ir su žmonėmis.

„Juk tai šeimos nariai, kurie nusipelno meilės. Praeityje Kinijos žmonės gyvūnų nelaikė šeimos nariais, nebuvo skiepijama meilė jiems. Tačiau šiais laikais vis daugiau žmonių turi keturkojų augintinių ir labai jais rūpinasi“, – džiaugėsi alternatyviosios veterinarijos specialistas J.Rishanas.

Parengė Šarūnas MEŠKYS

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.