Tarp kitko. Išmokykite šunį žiūrėti į laikrodį

Prie kiekvienos šuns būdos ir voljero – po laikrodį. Prie kiekvieno katės guolio – po laikroduką. Net prie vištų aptvaro, kuriame karaliauja gaidys, – po žadintuvą. Kvailystė? Neskubėkite vertinti.

 123f nuotr.
 123f nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-10 08:44

Skaičiuoti laiką privers Seimas, jeigu palaimins Triukšmo valdymo įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus ir jie įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Jei augintinių neįpratinsite prie laiko sampratos, kentės jūsų kišenė. Kiekvieną kartą nuo 20 iki 300 eurų. Tokia bauda grės už gyvūnų keliamą triukšmą.

Gyvūnijos pasaulio atstovui neužteks žinoti, kada pateka ir leidžiasi saulė, teks pažinti ir valandas, nes pataisas sukurpęs Seimo narys P.Čimbaras užsimojo baudomis apdalyti tuos asmenis, kurių katės, šunys, gaidžiai, arkliai, karvės arba kiti garsus skleidžiantys gyvūnai tai nepertraukiamai darys 10 minučių ar ilgiau nuo 7 iki 22 val., nepertraukiamai 5 minutes ar ilgiau nuo 22 iki 7 val. arba bus girdimi su pertrūkiais ilgiau kaip 30 minučių per 3 valandas.

Tiesa, pažeidėjų tykančiam policijos pareigūnui ar savivaldybės atstovui bus lengviau. Užteks chronometru užfiksuoti, kiek minučių skalijo šuo ar kniaukė katė. Nereikės ieškoti triukšmo lygį matuojančios įrangos.

Išgirdę apie siūlomas pataisas piliečiai jau puolė smaigstyti kritikos strėlių į Seimo narius – esą tokių nežinia ką sumąstančių veltėdžių išlaikymas ir taip per daug kainuoja, o dabar dar padaugės šeimininkų į gatvę išmestų keturkojų, kurie neišmoko skaičiuoti valandų.

Kiti nuogąstavo, kad parlamentarai greitai mums uždraus gerti kavą, nes kavos aparatai irgi skleidžia triukšmą.

Gal vyrams nebebus leidžiama nusiskusti barzdos, nes elektrinės barzdaskutės irgi zvimbia?

Vis dėlto reikia pripažinti, kad naudos iš įstatymo pataisų yra. Juk ne koks nors Briuselis, o mes patys gyvūnijos pasaulį įpratinsime prie laiko sampratos ir taip visi kartu artėsime prie tylesnio gyvenimo, kurį sudrums nebent politikų keliami skandalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.