Kaip galima tai sugalvoti? Beprotiški įstatymai gyvūnams privers nusijuokti

Gyvūnai visada užėmė svarbią žmonių gyvenimo dalį, tad nieko nestebina, kad yra į su jais susijusių įstatymų. Tačiau kai kurie įstatymai peržengia ir absurdo ribas. Pawculture.com portalas pateikė įdomiausius ir keisčiausius JAV galiojančius ar galiojusius įstatymus, skirtus gyvūnams.

 JAV kai kurie įstatymai gyvūnams skamba itin juokingai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 JAV kai kurie įstatymai gyvūnams skamba itin juokingai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 JAV kai kurie įstatymai gyvūnams skamba itin juokingai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 JAV kai kurie įstatymai gyvūnams skamba itin juokingai.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 JAV kai kurie įstatymai gyvūnams skamba itin juokingai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 JAV kai kurie įstatymai gyvūnams skamba itin juokingai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 8:07 AM, atnaujinta Aug 22, 2018, 9:01 AM

Tiesa, pirmasis įstatymas nėra toks keistas, juolab, kad tokia idėja svarstoma ir Lietuvoje.

Šunims draudžiama loti ilgiau nei dešimt minučių

Toks įstatymas galioja Oregono valstijoje, tačiau jis nėra toks negirdėtas. Lietuvos Seime jau yra įregistruota pataisa, kuri už ilgesnį nei 10 minučių lojimą šuns šeimininkui užtrauktų baudą iki 300 eurų. Pasak įvairių gyvūnų prieglaudų tai gali priversti šeimininkus atsisakyti savo augintinių, o šiuos gali prireikti ir migdyti.

O štai Oregono valstijoje draudžiama šuniui ne tik loti, bet ir žmonėms erzinti šunis. Oregone dažnai lojančių šunų savininkai turi savo namus ar lauke pastatytą būdą įrengti taip, kad lojimas nesigirdėtų.

Katėms draudžiama patekti į viešas kapines

Viskonsine galiojantis įstatymas taikomas ir šunims. Tačiau įstatymų leidėjai yra sukūrę ir išimtį – į kapines gali patekti gerai išdresuoti ar žmonių pagalbai skirti šunys. Tiesa, bausmė nėra nurodyta, o kaip pastebėjo pawculture.com portalas, nėra apibrėžta ir tai, kaip katėms nurodyti, jog joms ten patekti draudžiama.

Draudžiama laikyti smirdantį šunį

Ilonojaus valstijoje esančiame Galesburgo mieste visi šunys maudomi. Nors kai kurie šunys ir nemėgsta maudynių, jie kito pasirinkimo neturi. Miesto taisyklėse nurodyta, kad žmonėms draudžiama turėti gyvūnų ar gyvulių, kurie keltų nemalonius jausmus kitiems žmonėms. Kalbama apie garsą, kvapą.

Bet 2012 metais Galesburgo policijos vadovas Dave'as Christensenas teigė, kad šiuo įstatymu naudojamasi labai retai.

 

Nuo sausio iki balandžio mėnesio draudžiama fotografuoti triušius

Ar jums patinka fotografuoti gyvūnus? Tikrai taip, tačiau Vajominge reikia neužmiršti, kada tai gali daryti. O įdomiausia, kad šis įstatymas turi ir išimtį.

1921 metų įstatyme nurodyta, kad „draudžiama žmogui ar žmonėms fotografuoti bet kokius medžioklei skirtus gyvūnus ar paukščius sausį, vasarį, kovą ir balandį, išskyrus išimtį. Žmonės, kurie norėtų fotografuoti minėtus gyvūnus sausį, vasarį, kovą ir balandį, turi valstijos Medžioklės ir žvejybos komisijai sumokėti penkis dolerius.”

Gyvūnams draudžiama patekti į grožio salonus, jeigu jų tikslas – šukuosena

Taip, Aliaskoje yra daugybė keisčiausių įstatymų, tačiau šis yra vienas išskirtiniausių. Veikiausiai Džunėjaus miesto valdžia turėjo galvoje, kad draudžiama šunims ar kitiems gyvūnams daryti šukuosenas žmonėms skirtuose salonuose. Dabar įstatymas atrodo keistai, nes tarsi draudžia gyvūnams ne tik prašyti šukuosenos, bet ir patiems jas kurti.

Štai kaip skamba įstatymo ištrauka: „Joks gyvūnu šeimininkas negali patekti į kirpyklas ar panašias patalpas, tam, kad praktikuotų kirpimą ar kitas grožio kultūras.“

Penktadienį 13-ąją juodos katės privalo ryšėti varpelį

Indianos valstijos Frenč Lik Springso gyventojai taip bijo penktadienio 13-osios, kad dar 1939 sukūrė būtent šios baimės paskatintą įstatymą.

„Visos juodos katės mieste penktadienį 13-ąją dieną bėgios su pritaisytu varpeliu. Tai – miesto bandymas kovoti su psichologine našta“, – praėjus trejiems metams po įstatymo išleidimo rašė „The New York Times“.

Įdomu tai, kad straipsnyje buvo paminėti metai, kada buvo padaryta išimtis dėl „dažnų klaidų“.

Tačiau nėra parašyta, kas tiksliai įvyko, bet panašu, kad katės laimėjo – įstatymas buvo išbrauktas.

 

Draudžiama kam nors atiduoti auksinę žuvelę, siekiant jį įtraukti į „Bingo“ žaidimą

Tai – labai specifinis įstatymas. JAV „Bingo“ žaidimas – ypač populiarus, o štai Džordžijos valstijoje Atėnų-Clarke apygardoje žaidėjai turi būti atsargūs.

„Joks žmogus apygardoje negali atiduoti gyvūno, žuvies, paukščio ar driežo kaip prizo ar paskatinimo dalyvauti varžybose, žaidimuose“, – rašoma įstatyme.

Interviu apygardos komisarė Kelly Girtz sakė, kad įstatymas galioja ir dabar, o jo esmė – užkirsti kelią tokiems dalykams, kaip šunų kovos. Tačiau JAV populiaresnė šmaikšti įstatymo interpretacija – „Bingo“ laimėtojams negalima duoti auksinės žuvelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.