Moteris atidavė šunį nepažįstamajai, bet tokio siaubingo poelgio nė nenumatė

Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo pasirodęs pasipiktinusios ir nuliūdusios Austėjos (vardas pakeistas – aut. past.) pranešimas, kuriame rašoma apie nuskandintą haskių veislės šunį. Vis dėlto kaltinamoji tik tvirtino, kad tai šmeižtas ir dėl to kreipsis į tam tikras tarnybas.

Moteris atidavė šunį nepažįstamajai, bet tokio siaubingo poelgio nė nenumatė.
Moteris atidavė šunį nepažįstamajai, bet tokio siaubingo poelgio nė nenumatė.
 Negalėjo skirti daugiau laiko savo haskių veislės šuniui, todėl jį padovanojo kitai merginai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Negalėjo skirti daugiau laiko savo haskių veislės šuniui, todėl jį padovanojo kitai merginai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Austėjos pokalbis su būsima šuns šeimininke.<br> Facebook nuotr.
 Austėjos pokalbis su būsima šuns šeimininke.<br> Facebook nuotr.
 Austėjos pokalbis su kaltinamosios pažįstamu asmeniu.<br> Facebook nuotr.
 Austėjos pokalbis su kaltinamosios pažįstamu asmeniu.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 24, 2018, 3:03 PM

„Sveiki visi, su skaudžia širdimi rašau, kad ši panelė nužudė mano padovanotą haskį, vardu Leila. Tikiuosi ji gaus tai, ko nusipelnė ir daugiau niekas jai nedovanosite šuniukų. Pridedu ir nuotraukų“, – rašė pranešime ji.

Po nėštumo negalėjo daugiau skirti laiko augintiniui

Kaip žinoma, įspūdingo grožio haskių veislės šunims reikia skirti tikrai daug laiko ir priežiūros. Jie itin protingi, dominuoti mėgstantys augintiniai, tačiau negali pakęsti ramaus buvimo namie, su jais reikia užsiimti, žaisti lauke ir auklėti.

Kadangi Austėja susilaukė vaiko, nusprendė Leilą padovanoti geriems žmonėms, kurie galėtų jai skirti daugiau dėmesio.

„Buvau neseniai pagimdžiusi vaiką ir visą dėmesį skyriau jam, todėl negalėjau tiek daug laiko skirti šuniui. Dėl šios priežasties nusprendžiau jį padovanoti, bet tik su sąlyga, kad žinosiu, jog Leilą atiduodu į geras rankas.

Parašiau skelbimą, kad dovanoju geriems ir rūpestingiems žmonėms haskio veislės šunį. Atiduodu su maistu, antkakliu, antsnukiu, su viskuo, ką turėjau. Atrodė, kad parašė tikrai gera mergina. Ji sakė, kad irgi turi haskį, todėl pamaniau, kad gerai prižiūrės, o ir Leila turės draugą“, – paaiškino moteris.

Tikino, kad augintinį paliko mamai

Anot Austėjos, šunį jie patys nuvežė naujai šeimininkei į namus ir nuolatos palaikė ryšį, domėjosi, ar šuniukas priprato gyventi naujuose namuose.

„Atrodė gera šeima, kiemas normalus. Vis teiraudavausi, kaip elgiasi, ar priprato. Atsakydavo, jog viskas gerai ir paskui du mėnesius nesulaukiau jokios nuotraukos. Kaip vėliau supratau, ji persikraustė į miestą ir augintinį paliko mamai.

Paskui iš jos pažįstamų sužinojau, kad šuniuko nebėra, nes jis nuskandintas. Susisiekiau su ja ir klausiau, kaip suprasti, o ji tik sakė, kad padovanojo kitiems žmonėms, nes nesugebės 2 šunų auginti ir daugiau nieko nežino“, – tęsė pasakojimą moteris.

Pyksta dėl šmeižto

Kaltinamoji tvirtina, kad visa tai yra netiesa ir taip pasielgti jokiu būdu negalėtų.

„Tai yra šmeižtas. Reikia proto turėti, kad palikti šunį krūmuose ir dar su antkakliu. Pati jau vienerius metus auginu šunį ir tikrai negalėčiau taip pasielgti. Kreipsiuosi į tam tikras tarnybas už šmeižtą“, – trumpai atsakė ji.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais gali grėsti ir laisvės atėmimas

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis paaiškino, kas gresia už žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą gali būti taikoma taikoma administracinė (ANK 346 str. 18 d.) ar baudžiamoji (BK 310 str.) atsakomybė. Baudžiamoji atsakomybė – kai gyvūnas žūsta ar būna suluošintas, o administracinė – kai gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas.

ANK 346 str. 18 d. Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimt eurų.

BK 310 str. 1 d. Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų“, – sakė R.Matonis.

Policijoje toks įvykis nėra užregistruotas

Anot Panevėžio apskr. VPK Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės Rasos Meištės, tokio registruoto įvykio nėra.

„Jeigu ji kreipėsi per bendrąjį pagalbos centrą, tai tas įvykis turėjo būti užfiksuotas. Tačiau net jei ir raštu pateikė pareiškimą, tai vis vien jis būtų matomas ir policijai žinomas“, – paaiškino R.Meištė.

Austėja pasakė, kad kreipėsi į policiją, bet daugiau informacijos teikti nepanoro.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.