Sudarė didelių ir mielų šunų sąrašą: tarp jų – lietuvių pamėgtos veislės

Jei įsivaizduojate, kad mieli šunys – tik mažiukai ir pūkuoti, tikrai klystate. Be abejo, jei namuose nedaug vietos, o jūs pats – namisėda, didelis augintinis gali būti klaida.

Berno zenenhundas.<br>123rf nuotr.
Berno zenenhundas.<br>123rf nuotr.
Haskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Haskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Berno zenenhundas.<br>P.Mantauto nuotr.
Berno zenenhundas.<br>P.Mantauto nuotr.
Berno zenenhundas.<br>P.Mantauto nuotr.
Berno zenenhundas.<br>P.Mantauto nuotr.
Berno zenenhundas.<br>P.Mantauto nuotr.
Berno zenenhundas.<br>P.Mantauto nuotr.
Kurtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kurtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Japonų akita, Haskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Japonų akita, Haskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Spanielis ir taksas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Spanielis ir taksas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Auksinis retriveris.<br>V.Balkūno nuotr.
Auksinis retriveris.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

LRT.lt

Jan 13, 2019, 1:42 PM

Tačiau jei pats nenustygstate vietoje, daug laiko praleidžiate gryname ore ir neaikčiojate pamatę „žaislinio“ dydžio gyvūną, rinktis tikrai yra iš ko.

Berno zenenhundas

Mielas šuo – nebūtinai mažiukas. Priešingai – Berno zenenhundas į šį sąrašą patenka dėl linksmo snukio ir ramaus būdo. Šie augintiniai mėgsta žaisti su kitais šunimis, sportuoti ir leisti laiką su namiškiais, mėgsta vaikus.

Anglų seteris

Tarp mieliausių šunų anglų seteris – ne tik dėl puikaus kailio, bet ir dėl draugiško švelnaus būdo. Sakoma, kad šios veislės šunys – šunų pasaulio džentelmenai. Taigi jie – linksmo būdo ir pasiruošę šeimininkui bet kada padėti.

Suomių laphundas

Ši veislė nėra visiems gerai žinoma, bet jos atstovai – puikūs augintiniai. Jie energingi, bet ne hiperaktyvūs, imlūs dresūrai, budrūs ir atsidavę šeimininkui.

Bretanės spanielis

Pamatę Bretanės spanielį, iškart jį pamilsite – jo snukutis žavingas. Be to, ši veislė užima ypatingą vietą sportinių šunų sąraše. Bretanės spanielis užauga maždaug 50 cm ūgio, kailiukas – baltas ir juodas, baltas ir rausvai rudas ar baltos ir ryškios oranžinės spalvos. Šie spanieliai puikaus būdo ir visad geros nuotaikos, be to, jie labai mėgsta treniruotis su mylimu šeimininku.

Auksaspalvis retriveris

Tikriausiai nenustebote auksaspalvį retriverį pamatę mieliausių veislių sąraše. Šie šunys tiesiog puikūs, ypač kai žaidžia (o žaidžia jie gana dažnai). Auksaspalviai retriveriai – puikūs medžiotojai, vedliai, nepamainomi pagalbininkai paieškos ir gelbėjimo tarnyboms. Be to, jie ypač draugiški su vaikais ir kitais šunimis.

Levretė (italų kurtas)

Ne kiekvienas sutiks, kad „pūkuotas“ yra „mielo“ sinonimas. Tad jei nemėgstate pūkų namuose, rekomenduojame italų kurtą – levretę. Levretė – mažiausia kurtų šeimos atstovė, surinkusi geriausius kurtų būdo bruožus. Šis augintinis – draugiškas, prieraišus ir žaismingas, sugebantis prisitaikyti tiek prie namisėdos, tiek prie nenusėdinčio vietoje šeimininko. Kas gali būti mieliau?

Labradoro retriveris

Šis šuo nepalieka abejingų – jis protingas ir nuovokus, draugiškas, noriai bendrauja ir žaidžia tiek su vaikais, tiek su kitais šunimis.

Šeltis

Jei mylite žaismingus ir aktyvius šunis, šetlis – pati tinkamiausia veislė. O mieliausių šunų sąraše šetliai – ne tik dėl puikaus kailio ar mielo snukučio. Šetlius lengva dresuoti, jie mėgsta žaisti su vaikais ir mokytis naujų triukų linksmindamiesi su šunimis.

Sibiro haskis

Jei norite daugiau įrodymų, kad švelniausios šunų veislės nebūtinai tik mažos, pažiūrėkite į Sibiro haskį. Šie puikaus kailio šunys turi išraiškingas akis, yra gero ir draugiško būdo.Svarbu tai, kad jie labai energingi, tad su jais daug laiko būtina praleisti gamtoje.

Kviečiaspalvis švelniaplaukis terjeras

Jei įsivaizduojate, kad mieliausias šuo tas, kuris kone visą gyvenimą elgiasi kaip jaunas šuniukas, susipažinkite su kviečiaspalviu švelniaplaukiu terjeru. Šios veislės gyvūnai net ir sendami išlieka jaunatviški ir energingi. Dėl to, nenuostabu, jie yra aktyvūs ir šiek tiek užsispyrę. Taigi šeimininkai turės su jais elgtis švelniai, bet tvirtai.

Parengė Jurgita Jasiūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.