Nuolat besikasantis šuo: rimtas signalas, kad darote vieną rimtą klaidą

Iki kraujo nusikasęs, žaizdotas, beveik be plaukų likęs šuo. Ką daryti? Pasirodo, tai gali būti alergijų pasekmė. Beje, yra veislių, kurias dažniausiai kamuoja alergijos, pirmiausiai tai – prancūzų buldogai ir šarpėjai.

Iki kraujo nusikasęs, žaizdotas, beveik be plaukų likęs šuo. Ką daryti? Pasirodo, tai gali būti alergijų pasekmė.<br> 123rf nuotr.
Iki kraujo nusikasęs, žaizdotas, beveik be plaukų likęs šuo. Ką daryti? Pasirodo, tai gali būti alergijų pasekmė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-18 10:06

Alergijos simptomai nėra specifiniai, gali būti niežulys, galimi pabėrimai, egzema, o, laikui bėgant, ir hiperpigmentacija. Išsiaiškinkime, kas iš viso yra alergija. Tai – organizmo imuninės sistemos reakcija į svetimą baltymą. Viena dažniausiai pasitaikančių yra maistinė alergija – reakcija į maisto produktų sudedamąsias dalis. Įtariant alergiją, reikia atrasti, kuris maisto produktas ją sukelia.

Tuomet daugelis veterinarijos gydytojų siūlo pradėti vadinamąją eliminacijos dietą. Jos esmė tokia: gyvūnas mažiausiai 6 savaites vartoja vieno angliavandenio bei vieno proteino pašarą ir žiūrima, ar alergija rimsta.

Deja, kol kas alergija iki galo nėra išgydoma. Įmanoma sušvelninti, valdyti simptomus, pagerinti gyvenimo kokybę. Belieka vengti alergenų – atsisakyti alergizuojančio produkto.

Atminkite, kad sausame pašare dedama net dažų, dar vieno nereikalingo ėdalo komponento. Todėl gyvūnui nustačius alergiją, daugelis šeimininkų pradeda galvoti apie kitas šėrimo alternatyvas. Pavyzdžiui imasi maitinti augintinius namuose ruošta arba žalia mėsa.

Geriausias pašaras yra tas, kuriame didžiausia dalis mėsos ir nurodoma ne tik jos rūšis, bet ir konkrečios sudedamosios dalys. 

Alergija – tai imuninės sistemos reakcija į maistą. Jei imuninė sistema silpna, turime ją stiprinti. Niekas kitas taip nestiprina jos, kaip sveikas maistas ir sportinis aktyvumas. Argi šunys gali būti sveiki, ėsdami negyvą, užkonservuotą, užskanintą pašarą? Iš esmės pakeitę savo šunų mitybą, šeimininkai gali išvaduoti juos nuo alergijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.