Atsakymas į klausimą, kaip dažnai šukuoti šunį

Šuns šukavimas yra labai naudingas, mat padeda pašalinti negyvus plaukus, palaikyti kailio ir odos sveikatą. Moksliškai įrodyta, kad augintinio šukavimas sumažina stresą ir kraujo spaudimą šuniui, pagerina nugaros ir galūnių raumenų tonusą.

Prieš šukuojant šunį, reikia pasirinkti tinkamas šukas ar šepetį. Nuo šuns kailio priklausys, kokių šukų ar šepečio reikės.<br> 123rf nuotr.
Prieš šukuojant šunį, reikia pasirinkti tinkamas šukas ar šepetį. Nuo šuns kailio priklausys, kokių šukų ar šepečio reikės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 9:12 AM

Prieš šukuojant šunį, reikia pasirinkti tinkamas šukas ar šepetį. Nuo šuns kailio priklausys, kokių šukų ar šepečio reikės.

Šuns kailiui priežiūros reikia nuolat ir nesvarbu, koks kailis. Tokiu būdu bus išvengta susivėlimo ir sumažės nusišėrusių plaukų namuose. Žinoma, daugiau dėmesio skirti reikia ilgakailiams augintiniams – jiems būtina kasdienė priežiūra. Vidutinio ilgio bei trumpą kailį turinčius šunis užteks pašukuoti 1 - 3 kartus per savaitę. Dažniau šukuoti patartina šėrimosi sezono metu, o geriausia bus, jeigu šunį šukuosite kasdien.

Susivėlusiam kailiui šukuoti tinka šepetys su metaliniais dantukais. Plonos šukos skirtos ilgiems ir trumpiems plaukams, o šepečiai tinka šunims, kurių kailis trumpas ir lygus.

Be abejonės, šukuoti reikia švelniai, stengiantis nesužeisti augintinio odos. 

Jei neturite laiko ar sunkiai susitvarkote su šuns kailiu, apsvarstykite galimybę reguliariai lankytis pas kalio priežiūros specialistus. Ypač tai patartina turint jautresnį gyvūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.