Hidroterapijos centras šunims: norėjo padėti ir sau, ir kitiems

Apie tokį dalyką, kaip hidroterapija, turbūt jau esate girdėję. Tačiau dažnai taikomas žmonėms, iki šiol retai buvo pasitelkiamas gerinti augintinių sveikatą. Sunku patikėti, tačiau Lietuvoje specializuotos vietos netgi nebuvo! Na, bet turim gerą žinią vilniečiams – liepos mėnesį duris atvėrė ilgai planuotas pirmasis smulkių gyvūnų hidroterapijos centras Lietuvoje „Rubis“, į kurį projekto „Draugiški Gyvūnams“ ambasadorė Dina ne tik spėjo užsukti ir pati išbandyti, bet ir įdomių bei motyvuojančių istorijų išgirsti.

 Vilniuje šunys gali išbandyti hidroterapijos užsiėmimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Vilniuje šunys gali išbandyti hidroterapijos užsiėmimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Vilniuje šunys gali išbandyti hidroterapijos užsiėmimus.<br>ggi.lt nuotr.
 Vilniuje šunys gali išbandyti hidroterapijos užsiėmimus.<br>ggi.lt nuotr.
 Vilniuje šunys gali išbandyti hidroterapijos užsiėmimus.<br>ggi.lt nuotr.
 Vilniuje šunys gali išbandyti hidroterapijos užsiėmimus.<br>ggi.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

ggi.lt

2019-10-05 21:39

Kas yra hidroterapija ir kodėl ji reikalinga?

Hidroterapija, išvertus iš graikų kalbos, reiškia vandens gydymas. Tai – neatsiejama gydymo proceso dalis augintiniams po traumų ar su įgimtomis motorikos problemomis, saugiausia svorio metimo priemonė ir puikus būdas norintiems socializuoti savo augintinius. Stiprus nesvarumo pojūtis ir raminanti vandens rezistencija leidžia atlikti neskausmingus ir saugius pasyvius judesius, todėl seanso metu sąnariams tenka mažesnė apkrova, nei atliekant tuos pačius pratimus sausumoje. Tai reiškia, kad sportuodamas gyvūnas nepatiria jokio skausmo ir taip yra skatinamas judėti.

Įdomus faktas! Hidroterapijos seansai atliekami šiltame vandenyje (apie 30 laipsnių). Atrodo karštoka, tačiau šaltame vandenyje susiaurėja kraujagyslės, esančios prie odos ir paviršinių raumenų, o to pasekmė – sutrikusi kraujotaka ir sumažėjęs raumenų veiklos efektyvumas. Bijoti, kad šuniukas perkais nereikia, nes treneriai visuomet duoda galimybę atvėsti ir atsikvėpti.

Hidroterapijos centro „Rubis“ istorija

Visos geros iniciatyvos kyla iš istorijų, todėl apie centro įkūrimo istoriją pasiteiravome vienos iš įkūrėjų ir centro trenerių – Jolantos.

Mūsų mylimam pudeliui Rubiui buvo diagnozuota displazija. Diagnozė lėmė, kad teko atsisakyti taip mylimų Agility treniruočių, riboti fizinį krūvį, o judriam šuniui tai padaryti buvo labai sudėtinga. Kreipėmės į pačius geriausius Lietuvos ir užsienio specialistus, galinčius padėti šioje situacijoje, ir visi vieningai teigė – plaukimas padėtų sustiprinti raumenis, šuniui mažiau skaudėtų, galbūt pavyktų išvengti operacijos. Lietuvoje tokių paslaugų niekas neteikė, todėl nusprendėme būti pirmieji – padėti ir sau, ir kitiems.

Patys esame emigrantai, grįžę į Lietuvą po 10 metų praleistų Anglijoje. Ten ir sužinojome apie hidroterapiją smulkiems gyvūnams ir jos teikiamą naudą. Taigi, mečiau darbą finansų srityje ir stačia galva nėriau į reabilitacijos smulkiems gyvūnams mokslus. Na, o hidroterapijos centras „Rubis“ yra fizinis svajonės variantas“.

Kokios paslaugos ir kur rasti šį centrą?

Šiuo metu klientams siūlomi individualūs seansai baseine, kurių kiekvienas yra individualus ir adaptuojamas pagal poreikį. Pavyzdžiui, augintiniams, su judėjimo problemomis daugiau atliekami įvairūs pratimai vandenyje, o gyvūnai, kurių tikslas numesti svorio arba sutvirtinti raumenų masę, daugiau laiko praleidžia plaukiodami. Seanso metu specialistas visą dėmesį skiria vienam augintiniui – dirba su juo, stebi pulsą, įvertina, ar nėra problemų. Šeimininkai viso seanso metu gali (ir rekomenduojama) būti kartu, tačiau į vandenį lipti nereikės.

Seanso trukmė – iki valandos. Į seanso trukmę įeina: dušas prieš ir po baseino, seansas baseine ir džiovinimas.

Visų norinčių atvykti ir išbandyti centras laukia adresu Buivydiškių gatvėje,

Artimiausiu metu centras planuoja įsigyti vandens bėgimo takelį, svarsto apie masažo galimybes.

Na, o jei dar neįtikinome, štai faktai apie hidroterapijos naudą:

  • Pagerinama širdies ir kraujagyslių veikla;
  • Skausmo ir patinimų sumažinimas;
  • Standumo galūnėse palengvinimas (pavyzdžiui, kai gyvūnas ilgą laiką nevaikščiojo, letenos būna sustandėjusios, „suakmenėjusios“);
  • Raumenų stiprinimas;
  • Skatinama protinė veikla;
  • Pagerinama gyvūno atliekama judesių amplitudė;
  • Sąnarių mobilizavimas;
  • Antrinių komplikacijų prevencija;
  • Gyvenimo kokybės pagerinimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.