Seniai girdėta Asta Pilypaitė prakalbo apie keturkojo šeimos nario operaciją: „Labai rizikavome“

Po dainininkės Astos Pilypaitės namus zuja keletas keturkojų gyventojų. Prieš dešimt metų namuose atsiradęs triušis Timis ir prieš ketverius metus įsigyta pudelių veislės kalytė Bela, kaip sako pati Asta, jau yra tapę tikrais šeimos nariais.

 Asta Pilypaitė su savo augintiniais.<br> LR montažas.
 Asta Pilypaitė su savo augintiniais.<br> LR montažas.
 A. Pilypaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 A. Pilypaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Triušis Timis ir pudeliukė Bela.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Triušis Timis ir pudeliukė Bela.<br> Soc. tinklo nuotr.
 A. Pilypaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 A. Pilypaitė.<br> LR archyvo nuotr.
Asta Pilypaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Asta Pilypaitė.<br>T.Bauro nuotr.
A.Pilypaitė.<br>V.Balkūnas
A.Pilypaitė.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 9:24 PM

Socialinio tinklo paskyroje moteris pasidalijo miela augintinių fotografija.

„Susipažinkite! Šeimos nariai – senjoras Timis (po sunkios operacijos. Jam jau 10 metų!) ir jį globojanti gražuolė Bela (4 metai)“, – feisbuke šalia fotografijos rašė dainininkė.

Naujienų portalui lrytas.lt susiekus su Asta, ji su šypsena sutiko papasakoti, kaip šie augintiniai atsirado jos namuose.

„Prieš dešimt metų dukros pageidavimu mūsų namuose atsirado triušiukas. Tai įvyko žiemą, tik mes su ja vis dar nesutariame, ar jis buvo dovanotas Kalėdų proga, ar gimtadienio. Belą įsigijome mano noru, kaip aš sakau, tai lėmė atėjusi branda įsigyti šuniuką.

Aš tiesiog slapta buvau pradėjusi ieškoti šunelio, bet būtent pudeliuko, nes svečiuojantis pas pažįstamus ir suleidus savo pirštus į minkštą jų pudeliuko kailį man pasidarė visiškai aišku, kad aš noriu tik tokio šuns“, – prisiminė A.Pilypaitė.

Pasiteiravus, kas rūpinasi ir vedžioja keturkojį, dainininkė nė nedvejodama atsakė – pati. Ji džiaugiasi Belą įsigijusi būdama tam subrendusi ir mielai du kartus per dieną vedžioja net ir blogiausiomis oro sąlygomis.

„Tai yra ir man labai didelis pliusas, kadangi net ir kai būna labai šalta, esu priversta išeiti į lauką bent 15 minučių, ko be Belos tikrai nedaryčiau“, – šypteli moteris.

Augintinių vardai atsirado išties netikėtai. A.Pilypaitė papasakojo ir istoriją, kuri išties nutinka nedaugeliui.

„Timis turi du pasus. Jis iš pradžių buvo mergaitė. (Juokiasi.) Mus apgavo. Iš pradžių nepastebėjome, nes triušiukų lytis vėliau išryškėja, tad augintinį buvome pavadine Trikse. Kai nuvykome pas veterinarą, jis mums pasakė, kad čia – berniukas. Tuomet pakeitėme vardą į Timis“, – prisiminė moteris.

Triušį galima vadinti tikru senjoru. Pasak Astos, šiaip triušiai nėra tokie ilgaamžiai kaip šis. 10 metų po namus vaikštinėjantis keturkojis neseniai turėjo rimtų sveikatos problemų.

„Mes labai rizikavome jį operuoti. Timiui iš šlapimo pūslės ištraukė didžiulį akmenį. Aš negalėjau patikėti, kaip tai galėjo nutikti. Akmens skersmuo buvo vos ne 2 centimetrų. Tai tikrai labai didelis akmuo kaip tokiam mažam triušiukui. Reabilitavome jį, prižiūrėjau kaip mažą vaiką: leidau vaistus, lašelinę stačiau ir visa kita“, – pasakojo ji.

A.Pilypaitė rūpinosi, prižiūrėjo ir operavo dėl to, kad jai gaila buvo matyti kenčiantį augintinį. Pasak moters, daugelis tokio amžiaus triušio operuoti nesiryžta.

„Jis buvo liūdnas, leido įvairiausius neįprastus garsus iki operacijos. Aš manau, kad Timis tiesiog dejavo. Šiandien jis jau atsigavęs. Kai Timio ausys pastatytos ir jis šiek tiek piktas, vadinasi, viskas gerai“, – džiaugėsi moteris.

Pasiteiravus, kur palieka savo augintinius, kai tenka išvykti į koncertus, moteris džiaugėsi, jog triušį Timį palikti lengviau nei kalytę Belą. Ji Alytuje turi auklę, pas kurią dažniausiai būna palikta. Kadangi ji draugiška ir mėgsta žmones, Asta džiaugiasi, jog pas kitus žmones palikti ją vieni juokai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.