Vilnietės šunį persekiojo skaudžios nelaimės – atomazga išplito socialiniuose tinkluose

Laimė augintiniui rasti šeimininką, kuris juo rūpinsis, nesvarbu, kokia bėda ištiks. Tą įrodė neseniai socialiniuose tinkluose daugybės reakcijų sulaukusi Pifo istorija, kuria pasidalijo jo šeimininkė Karina iš Vilniaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2019, 11:14 AM

„Tai, ka žmonės... Apibendrinam visą šitą post'ą. Labai malonu, kad 1000+ teigiamų emocijų. Begalė gražių komentarų, kartu su Jūsų istorijomis. Ačiū už gražius palinkejimus mažajam. Bet... Kiaulės purvo visur randa... Medalio aš už tokia sąskaitą nenoriu. Ir ne gėda man tą sąskaitą įkelti. Todėl visi (ačiū Dieve, jų tik keli vienetai), kas nesuprato esmės, kas šoko skaičiuot svetimų pinigų ir algų... Susikabinkite rankytėmis ir eikit pasivaikščiot, kad pyktis ir kvailumas išsisklaidytų gryname ore. Bučkis nuo Pifo ir manęs visiems.

Tiems, kas galvoja, kad pasiėmus dovanojamą gyvūną nebus išlaidų... Tiems, kas galvoja, kad priglaudus dovanojamą gyvūną nesugebėsi jo išlaikyt...

Mažylis į mūsų šeimą atkeliavo kaip ir dauguma šioje grupėje. Puikūs žmonės dovanojo, o mes priglaudėm. Taip, priglaudėm mišrūniuką. Taip, buvom pasiruošę informacijos visoms miniukų ligoms. Ir štai, bėda po viena nevaikšto. Prasidėjo bėdelės su skrandžiu. Savaitė apžiūrų, antibiotikų. Bandymas priderinti super premium klasės maistelį, kuris nealergizuotų. Situacijai gerėjant susilaužė mažylis kojytę. Bbendroj sumoj gydymas pasiekė kelių šimtų eurų ribą. Ir tai ne pabaiga, apžiūros, siūlių išemimas... Bet ta beribė meilė atperka viską!!! Jetau! Mes jį mylime lygiai taip pat, kaip savo vaikus!“ – socialiniuose tinkluose rašė moteris.

Pirmiausiai Karinos istorija pasiekė portalo lrytas.lt redakciją iš kitų skaitytojų – žmonės siūlė aprašyti istoriją, kaip rūpinimosi priglaustu augintiniu pavyzdį. Susisiekus su pačia Karina, ji nedvejojo: „Jeigu mūsų istorija privers susimąstyti bent dalį neatsakingų šeimininkų, mes už“, – nedvejojo moteris.

Šuns alergija buvo tik pradžia

Šuniuką Pifą Karinos šeima priglaudė liepos gale. Pasak jos jis – be galo mylimas, linksmas šunelis. „Juokiamės, kad jis tarsi maža torpeda, nenustygsta vietoje“, – teigė Karina.

Deja, prieš kelias savaites prasidėjo bėdos. Augintinis ėmė viduriuoti ir vemti. „Padarius visus tyrimus ir atmetus infekcines, bei užkrečiamas ligas, veterinarijos gydytojas nusprendė, kas greičiausiai tai – maisto netoleravimas. Alergija maistui. Buvo paskirtas antibiotikų kursas“, – pasakojo vilnietė.

Tačiau problemos tuo nesibaigė. Vieną sekmadienį Pifas nesėkmingai nušoko nuo kėdės, ir susilaužė kojytės sąnarį.

Moteris, socialiniuose tinkluose pasidalijusi įrašu su Pifo nuotrauka ir čekiu, kuriame matyti išlaidos šuniuko gydymui, sulaukė didelio palaikymo. Į įrašą suragavo daugiau nei tūkstantis žmonių, jis sulaukė ir daugiau nei pusantro šimto komentarų bei kelių šimtų pasidalijimų.

„Įrašas buvo įkeltas nesiekiant pasirodyti turtingais ar super šeimininkais. Jis buvo orientuotas i dvi grupes socialinių tinklų vartotojų, kurie nuolat puola, žemina, užgaulioja augintinių ieškančius ar dovanojančius grupės narius. Nors ir mes sulaukėme keletos tokių komentarų, tačiau džiaugiamės, kad labai didelė dalis mus palaikė ir suprato ką norime tuo pasakyti“,- džiaugėsi Karina.

Paklausta, kaip dabar jaučiasi Pifas, Karina tikino – gana gerai, nors gijimo kelias dar nebaigtas.

„Gavome nemažai nurodymų iš gydytojų, kaip elgtis namuose, kaip saugotis. Važiavome nuimti tvarsčių. Po savaitės laukia ir siūlų išėmimas. Toliau – reguliarūs apsilankymai tikrintis, kaip gyja kojytė.

Kadangi į kojytę įstatyti du varžtai, reikia stebėti ar jie nekels diskomforto. Jei taip atsitiktų, sugijus kauliukams lauks dar viena varžtų išėmimo operacija.

Alergija vartojamam maisteliui reiškia, kad reikia keisti maistą ir stebėti šunelio savijautą. Šiuo metu bandome rekomenduotą super premium klasės sausą maistelį. Bet jei jis netiktų, tektų ieškoti kito, tol kol rasim tokį kuris nealergizuos ir nekels skrandžio ir pilvuko bėdų“, – pasakojo moteris.

Pifo gydymui ji ir jos šeima pasiryžusi skirti tiek laiko ir pinigų, kiek prireiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?