Neprižiūrimas šarpėjus prie sostinės blaškėsi pakelėje: perspėja kitus

Liepos mėnesį ggi.lt rašė apie tai, kad palaidi gyvūnai vis dar yra opi mūsų visuomenės problema. Be priežiūros paliktas gyvūnas, lakstantis judriame kelyje, gali tapti rimta avarijos priežastimi, kurioje jis gali nukentėti ne tik pats, bet ir sukelti grėsmę žmonių sveikatai ar net gyvybei. 

Šarpėjus blaškėsi kelyje.<br> Momentinis kadras.
Šarpėjus blaškėsi kelyje.<br> Momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

ggi.lt

Dec 27, 2019, 12:07 PM

Rastinėnų kaimo, esančio Vilniaus rajone, gyventojai birželį skundėsi, kad gatvėje, kurioje vyksta intensyvus eismas, tiek dieną, tiek naktį stovi šarpėjus ir tokiu būdu kelia avarines situacijas. Be jokios abejonės, vietiniams gyventojams šuns šeimininkai yra gerai žinomi, tačiau, kaip teigiama, jie nereaguoja į pastabas. 

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (toliau – GGI) informavo policiją apie susiklosčiusią situaciją, vėliau šis raštas buvo peradresuotas savivaldybei. Vilniaus rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Barbara Zacharevič patikino, kad su gyvūno savininku buvo susisiekta, jis įspėtas dėl augintinio nepriežiūros ir perspėtas, kad pasikartojus situacijai ir vėl pamačius jo palaidą augintinį be priežiūros judriame kelyje, bus skiriama bauda.

„Šuns savininkui išrašytas įspėjimas, nes dėl šios priežasties baudžiamas pirmą kartą. Įvykus pakartotiniam nusižengimui bus skiriama bauda. Savininkas parašė įsipareigojimą augintinį laikyti uždarytą, kad šis nepatektų į bendro naudojimo teritoriją ar neišbėgtų į gatvę“, – teigia B. Zacharevič.

Nespėjus prabėgti keliems mėnesiams, rugpjūtį Rastinėnų gyventojai vėl skundėsi dėl kelyje pastebėto šarpėjaus be priežiūros. Kaip ir birželio mėnesį, jis kėlė grėsmę sau ir aplinkiniams, todėl GGI iš karto kreipėsi į Vilniaus rajono savivaldybę dėl pakartotinio pažeidimo. Pranešime GGI pabrėžė, kad šuo yra sistemingai ir pakartotinai paliekamas be priežiūros judrioje gatvėje – taip gyvūnas gali susižaloti pats ir sukelti pavojų kitiems.

Toks šeimininko neatsakingumas, paliekant augintinį be priežiūros, yra laikomas žiauriu elgesiu su gyvūnais. Kadangi tai yra pasikartojantis atvejis, akivaizdu, kad šuns savininkas į anksčiau išrašytą įspėjimą nesureagavo. Rugsėjo pradžioje GGI gavo atsakymą iš Vilniaus rajono savivaldybės, kad šuns savininkas buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn ir privalėjo susimokėti administracinę baudą. 

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ nori priminti, kad šiai dienai organizacija dirba su trisdešimt gyvūnų nepriežiūros ar žiauraus elgesio atvejų. Yra siekiama, jog už juos atsakingi asmenys ar įmonės būtų nubausti, užsiimama nuolatiniu visuomenės švietimu, teikiamos rekomendacijos bei nuolat bendraujama su atsakingomis institucijomis. Tačiau, kaip ir kiekvienai viešajai įstaigai, siekiančiai sėkmingai ir produktyviai vykdyti savo veiklą, GGI reikalinga žmonių parama. Prisidėti prie gyvūnų gerovės Lietuvoje gerinimo bei žiaurių elgesio atvejų sprendimo galite aukok.lt platformą. Prisidėkime prie savo visuomenės modernėjimo visi drauge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.