Kėdainiškio Babėnų šile laukė žiaurus netikėtumas: gresia baudos

Šeštadienio popietę Babėnų kvartalo gyventoją Vidmantą Venslauską užpuolė didžiulis šuo. Laimei, vyriškiui šuns nasrų pavyko išvengti, tačiau šis nori kreiptis į visus žmones, kurie šunis vedžioja palaidus, ir paprašyti, kad šie taip daugiau nesielgtų. Tuo metu policijos pareigūnai yra griežti – už tokį pažeidimą numatytos ir piniginės baudos.

Atvykę pareigūnai turi teisę tokiam neatsakingam gyvūno savininkui taikyti administracinio poveikio priemones ir nubausti pinigine bauda.<br>A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Atvykę pareigūnai turi teisę tokiam neatsakingam gyvūno savininkui taikyti administracinio poveikio priemones ir nubausti pinigine bauda.<br>A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Jan 29, 2020, 1:52 PM

Važinėjo šile

„Šeštadienio popietę važinėjau dviračiu Babėnų šile, kuomet pamačiau link manės atbėgantį didžiulį vokiečių aviganį. Tikrai išsigandau, nes šuo didelis, atrodė agresyvus. Jis puolė link manęs, aš nušokau nuo dviračio.

Gyniausi nuo šuns dviračiu, o šis ratais ėjo aplink mane ir taikėsi įkąsti. Aplink apsisukau gal kokius šešis kartus, kol galiausiai atėjo šuns šeimininkė. Moteris bandė šunį nuvyti, tačiau jai sekėsi gana sunkiai“, – paskambinęs į redakciją dėstė Vidmantas.

Pavyko suvaldyti

Kėdainietis perspėja palaidus šunis vedžiojančius šeimininkus, kad kitąkart jis būtinai praneš policijai.

„Galų gale moteriai pavyko uždėti pavadėlį ir ji nutempė šunį nuo manęs, tačiau streso tikrai buvo. Aš pagalvojau, kas būtų, jei vietoj manęs butų buvęs mažas vaikas... Juk jie čia taip pat vaikšto, važinėja. Tikrai negalima elgtis taip neatsakingai. O elgiasi taip ne tik toji moteris. Esu matęs ir daugiau vaikštančių su palaidais šunimis. Noriu tiesiog juos perspėti, kad kitąkart kreipsiuosi tiesiai į policiją. Taip elgtis negalima“, – kalbėjo Vidmantas.

Policija: numatyta bauda

Kauno apskrities policija šiuo klausimu yra griežta. Policija praneša, kad Gyvūnų laikymo taisyklės aiškiai nurodo, kad šunis galima vedžioti tik su pavadėliu.

Pareigūnų teigimu, patekus į tokią situaciją bet kada galima kviesti policiją. Atvykę pareigūnai turi teisę tokiam neatsakingam gyvūno savininkui taikyti administracinio poveikio priemones ir nubausti pinigine bauda. Mat teisės aktuose palaidas šuns bėgiojimas poilsiavietėse yra prilyginamas viešosios tvarkos pažeidimui, baudžiamu nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų bauda. Pažymėtina, jog pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 346-tą straipsnį gyvūno laikymo pažeidimai gali užtraukti ne tik 550 eurų baudą, bet ir gyvūno konfiskavimą bei įpareigojimą dalyvauti elgesio keitimo ir kitose programose ar kursuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.