Plinta šiurpi nuotrauka: bijodami koronaviruso žiauriai pažeidė šuns pėdas

Koronaviruso pandemijos metu rekomenduojama dažnai dezinfekuoti visus paviršius, taip pat ir rankas. Trūkstant dezinfekcinių skysčių, paviršių dezinfekcijai pasitelkiami ir balikliai.

Įraše teigiama, kad 5 kanalu pateikta klaidinga informacija – buvo rekomenduojama skiestu balikliu dezinfekuoti ir šuns pėdas grįžus iš lauko.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Įraše teigiama, kad 5 kanalu pateikta klaidinga informacija – buvo rekomenduojama skiestu balikliu dezinfekuoti ir šuns pėdas grįžus iš lauko.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-30 17:03, atnaujinta 2020-03-30 17:05

Italijos socialiniuose tinkluose dalijamasi šiurpia nuotrauka, kurioje užfiksuotos smarkiai pažeistos šuns letenos. Teigiama, kad klaidingą informaciją apie apsaugos priemones pateikė vienas televizijos kanalas. 

Įraše teigiama, kad 5 kanalu pateikta klaidinga informacija – buvo rekomenduojama skiestu balikliu dezinfekuoti ir šuns pėdas grįžus iš lauko.

„Nedarykite šitaip, baliklis yra toksiškas ir pažeis augintinio pėdas“, – perspėjama įraše.

Portalas lrytas.lt primena, kad besirūpinant šuns higiena, letenas visiškai pakaks nuplauti šiltu vandeniu su muilu ir nusausinti. Jei matote, kad nuo dažnesnio plovimo šuns letenos ėmė sausėti, reikėtų pasirūpinti specialiu tepalu letenoms su bičių vašku. Jokiu būdu nenaudokite žmonėms skirtų kremų, per didelis drėkinimas gali pernelyg suminkštinti odą, o tuomet bėdos taip pat neišvengiamos. 

Karantino laikotarpiu dėl iškilusių gyvūnų sveikatos problemų su veterinarijos gydytoju visų pirma reikėtų konsultuotis telefonu ir laikytis jo duotų nurodymų, nebūtinas suplanuotas operacijas (pvz., kastraciją) kuriam laikui atidėti.

Nors veterinarijos gydyklų veikla nėra uždrausta, gyvūnams turėtų būti teikiama tik būtinoji veterinarinė pagalba, atsisakant neprivalomų paslaugų (pvz.: kirpimo, maudymo, nagų karpymo ir kt.) ir laikantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) rekomendacijų veterinarinių paslaugų teikėjams.

VMVT primena, kad Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos, Pasaulio sveikatos organizacijos, Prancūzijos maisto, aplinkos ir darbuotojų sveikatos ir saugos agentūros, Jungtinių Amerikos Valstijų ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, nei ūkiniai, nei naminiai gyvūnai neplatina koronaviruso COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.