Paneigė mitą, kad šunys – geriausi vyrų draugai: tiesa nustebins

Mokslininkai išsklaidė seną mitą, kad šunys yra geriausi vyrų draugai, nes naujas tyrimas parodė, kad stipriausi ryšiai užsimezga šunims užsimezga su naunesnėmis negu 15 m. paauglėmis.

 Paneigė mitą, kad šunys – geriausi vyrų draugai: tiesa nustebins.<br> 123rf.com
 Paneigė mitą, kad šunys – geriausi vyrų draugai: tiesa nustebins.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2020, 6:15 AM

Škotijos tyrėjai paprašė maždaug 6000 vietinių vaikų nuo 11 iki 15 metų dalyvauti apklausoje. Trys ketvirtadaliai tų, kurie dalyvavo, namuose turėjo gyvūną, visi jie jautėsi ne tokie vieniši ir kur kas laimingesni, rašo „Inside dogs world“.

Tyrimas taip pat parodė, kad merginos, kurios turėjo šunis, jautė stipresnį prisirišimą prie savo gyvūno, lyginant su vaikinais.

Tiesą sakant, mergaitės greičiau užmezga ryšį su šiltakraujais gyvūnais, tokiais kaip šunys ir katės, tuo tarpu žuvys, varliagyviai ir ropliai yra populiaresni tarp berniukų. Tarp visų dalyvavusių turime, šunys buvo populiariausias abiejų lyčių augintinis.

„Mūsų tyrimo išvados išryškino šunų, kaip gyvūnų, su kuriais vaikai labiausiai užmezga ryšį, svarbą. Į šunis buvo žiūrima kaip į draugus. Vaikai, atrodo, labai mėgsta šunis. Tai gali lemti augintinio žaismingoas ir draugiškas būdas bei abipusis santykis – palaikymas, meilė ir supratimas, kurį vaikas jaučia iš šuns“, – „The Sunday Post“ pasakojo tyrėjai.

Šis prisirišimas taip pat turėjo teigiamos įtakos vaikų gerovei.

„Vaikai, kurie stipriai prisirišę prie savo šunų, buvo labiau patenkinti savo gyvenimu ir turėjo geresnę psichinę sveikatą“, – teigė tyrėjai.

Šunų veisėjai teigia, kad keletas geriausių veislių šeimoms, turinčioms vaikų, yra labradoro retriveriai, pudeliai ir bokseriai. Yra žinoma, kad visos šios veislės yra švelnios, turinčios meilų ir kantrų temperamentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.