Šilutės gyventojus apie metus terorizavęs šuo atimtas iš jo šeimininkų

Sprendimą atimti šunį iš šeimininkų policija priėmė tada, kai per dieną buvo gauti 4 pranešimai dėl pasikartojančių šuns užpuolimų. Anksčiau ne kartą įspėtam šeimininkui skirta ir 230 eurų bauda.

 Tutis viešose vietose žmones gąsdino apie metus.<br> Šilutės naujienų nuotr.
 Tutis viešose vietose žmones gąsdino apie metus.<br> Šilutės naujienų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šilutės naujienų inf.

Jan 10, 2021, 8:52 AM

Metus laiko nieko negalėjo padaryti

„Tutis braukia ašarą, nes šiais metais negalės sutikti Kalėdų savo namuose. Nes šeimininkai piktnaudžiavo gyvūnu, nuolat paleisdavo didelį, gražų šunų po miestą, neva palakstyti. Ir šitaip gal metus laiko. Bandėm tartis, kad šuns negalima paleisti vieno, bausti, bet Šilutę šiurpino šio šeimininko aplaidumas. Šuo naktį, šuo ryte, šuo dieną, šuo kvartaluose, šuo prie Šyšos, šuo Darbininkų kvartale, jis visur“, – rašė gyvūnų prieglaudos „Šilutės beglobiai“ įkūrėja Rimutė Vismantienė.

„Šilutės naujienoms“ R. Vismantienė pasakojo, kad šuo žmones gąsdino apie metus. Dažnai jis lakstydavo prie vaikų darželio „Pušelė“, daugiabučių kiemuose. Vaikai bijojo išeiti lauką. Tutis užpuldavo ir mažesnius šuniukus.

Anot Rimutės, šuo nieko nėra stipriai sužeidęs, bet pribėgęs amtelėdavo, stipriai nekąsdavo. Dėl šios bėdos žmonės į ją kreipėsi ne kartą, bet ji nieko negalėjo padaryti. Pas šuns šeimininkus buvo nuvažiavę ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai, bet ir jų rankos buvo surištos, nes šuo atrodė prižiūrėtas pamaitintas. Pagal įstatymą, šunį iš šeimininko nėra taip paprasta atimti.

Visgi situacija pasikeitė, kai prieš šventes į policiją dėl šuns išpuolių kreipėsi keturi žmonės. Tada buvo priimtas sprendimas Tutį paimti. Tutis 20 dienų praleis prieglaudoje, o vėliau jam bus ieškomi nauji šeimininkai. Anot Rimutės, šuo geras ir naujuose namuose jis pripras.

Gyvūnų gelbėtoja primena, kad šunys nėra paleidžiami lakstyti vieni, jie yra vedžiojami su pavadėliu, o jei reikia – ir antsnukiu.

Priminsime, kad tai jau ketvirtas atvejis, kai per kelis paskutinius metus dėl nepriežiūros iš šeimininkų paimamas šuo.

Policija reagavo į pranešimus

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad gruodžio 21 d. Šilutės rajono policijos komisariatas gavo 4 pranešimus, iš kurių 3 asmenys parašė pareiškimus dėl agresyvaus ir neprižiūrimo šuns Šilutėje. Pareiškimuose nurodyta, kad didelis šuo lojo ant žmonių, vaikų, užpuolė vieną pareiškėją ir jos šunį bei išgąsdino. Sužalotų žmonių ar šunų nėra.

Šuo pasižymėjo įvairiose miesto vietose, t. y. Laisvės al., Miško g., prie vaikų darželio bei prie gyvenamųjų namų.

48 metų šio šuns šeimininkas jau buvo 4 kartus baustas dėl šuns nepriežiūros. Reaguodami į nusiskundimus policijos pareigūnai priėmė sprendimą konfiskuoti šunį ir perdavė jį globos tarnybai VšĮ „Šilutės beglobiai“, o savininkui paskyrė 230 eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.