Vilniuje mergina užstrigo lifte, o kitoje pusėje liko šuo, kurio pavadėlis – jos rankose

Praėjusią naktį Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai gelbėjo lifte įstrigusią merginą. Vidurnaktį buvo pranešta, kad Linkmenų gatvėje mergina užstrigo lifte – ji yra kabinoje, o kitoje lifto pusėje liko jos šuniukas, kurio pavadėlis – jos rankose.

 Vilniuje mergina užstrigo lifte, o kitoje pusėje liko šuo, kurio pavadėlis – jos rankose.<br> Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
 Vilniuje mergina užstrigo lifte, o kitoje pusėje liko šuo, kurio pavadėlis – jos rankose.<br> Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 3:51 PM

„Kaip pasakojo ugniagesiai gelbėtojai, kai mergina pradėjo kilti liftu, tarp durų įstrigęs šuniuko pavadėlis jį sustabdė. Laimei, šuo kažkokiu būdu išsimovė iš pavadėlio ir liko gyvas. Atvykę ugniagesiai jį rado lakstantį prie lifto,“ – sakė 6-osios komandos viršininkas Giedrius Ruočkus. Naudodami parankines priemones ugniagesiai atidarė lifto duris ir išlaisvino merginą.

Pasak G. Ruočkaus, ugniagesiams gana dažnai tenka gelbėti liftuose įstrigusius žmones: „Dažniausia tokių įvykių priežastis – techniniai liftų gedimai. Šios situacijos nėra tokios paprastos, kaip atrodo, nes žmogus būna uždarytas tamsoje, labai mažoje erdvėje.

Neretai ypač vyresniems žmonėms tokiose situacijose sutrinka sveikata, todėl atvykę ugniagesiai stengiasi kalbinti užstrigusius lifte žmones, bendrauti su jais. Jeigu žmogų apėmusi panika arba jis skundžiasi sveikatos sutrikimais, ugniagesiai nelaukia liftų tarnybos darbuotojų ir atidaro duris savo turimomis priemonėmis.“

Nesėkmingas trečiadienis buvo ne tik šunims, bet ir katėms: ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kalvarijos sen., Jungėnų k., Stoties g. į kaminą įkrito katinas. Ugniagesiams atvykus paaiškėjo, kad katinas yra įkritęs 12 m gylio vonios ventiliacijos vamzdį. Gyvūnas buvo išgelbėtas su virve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.