Plinta šokiruojanti mada – kates gąsdina Kalėdų eglėmis: ekspertai įspėja apie liūdnas pasekmes

Kai kurie kačių savininkai savo pūkuotus augintinius gąsdina Kalėdų eglutėmis, kad apsaugotų šventines dekoracijas, o rezultatus skelbia „TikTok“.

 Plinta šokiruojanti mada – kates gąsdina Kalėdų eglėmis: ekspertai įspėja apie liūdnas pasekmes.<br> 123rf.com nuotr.
 Plinta šokiruojanti mada – kates gąsdina Kalėdų eglėmis: ekspertai įspėja apie liūdnas pasekmes.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-23 09:09

Becca Richards yra viena iš daugelio „TikTok“ naudotojų, išbandžiusių šią madą. Lapkričio 28 d. jos vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei 33,1 milijono peržiūrų ir rodo, kaip ji gąsdina savo katę Stella, nukreipdama didelį medį į katę.

„Mačiau „TikTok“, kuriame sakoma, kad jei išgąsdinsite katę su medžiu prieš jį pastatydami, ji paliks Kalėdų eglę ramybėje“, – sakoma B.Richards vaizdo įraše.

B.Richards įkėlė tolesnius vaizdo įrašus, kad jos sekėjai žinotų, kad Stella yra „gera“ ir nelietė Kalėdų eglutės.

Kiti socialinio tinklo vartotojai taip pat užfiksavo, kaip jie vaikosi savo augintinius su egle rankose ir daugelis teigia pasiekę panašių rezultatų, tačiau gyvūnų ekspertai teigia, kad šis metodas nėra geriausias sprendimas.

„Kačių gąsdinimas gali sukelti baimę ir nerimą, dėl kurių gali kilti elgesio ar medicininių problemų, tokių kaip nukreipta agresija į kitus žmones ar naminius gyvūnus, viduriavimas dėl streso, cistitas (šlapimo pūslės sienelės uždegimas, dėl kurio gali atsirasti skausmingų šlapinimasis su krauju) ir netinkamas pašalinimas arba šlapinimasis ar tuštinimasis bet kurioje namo vietoje, išskyrus kraiko dėžę“, – sakė veterinarinės medicinos mokslų daktarė Sarah Wooten.

Užuot naudojus baimę savo katės elgesiui kontroliuoti, daktarė siūlo kačių savininkams suteikti alternatyvią erdvę, kurioje katės galėtų leisti laiką ir būti užimtos.

„Jūsų katė tiesiog susies bauginantį elgesį su jumis, savo patikimu šeimininku, o ne su nekenksmingu medžiu, – sakė Monica Freden-Tarant, „American Pets Alive“ vadovė. – Laikydamiesi šios mados, daug didesnė tikimybė, kad sugadinsite santykius su kate, nei išgelbėsite papuošimus“.

Jei kačių savininkai mano, kad jų Kalėdų eglutes reikia apsaugoti, M.Freden-Tarant sakė, kad folijos uždėjimas aplink medžio pagrindą yra veiksminga atgrasymo priemonė, kuri „nepakenks jūsų santykiams“ su jūsų augintiniu.

Veterinarinės medicinos daktarė Emi Eaton televizijai „Fox News“ sakė, kad „katės iš prigimties yra smalsios“ ir „atostogų sezonas suteikia daug galimybių tyrinėti ir tyrinėti“.

Ji pridūrė, kad yra sąrašas šventinių dekoracijų, kurios saugos sumetimais turėtų būti saugomos katėms nepasiekiamoje vietoje, įskaitant tikras žvakes, blizgučius, metalinius papuošalus, stiklo papuošalus ir atvirus elektros laidus. Kalėdų eglučių stovai taip pat turėtų būti apsaugoti.

„Užuot naudoję bausme pagrįstus metodus, norime savo kačiukams suteikti galimybę tinkamai tyrinėti. Nukreipkite katę nuo Kalėdų eglutės į kažką panašaus į draskyklę ar pritvirtintą katės žaislą. Katžolė gali būti efektyvi traukos ir dresavimo priemonė. Jei atrodo, kad jūsų augintinis ryžtasi lipti į Kalėdų eglutę, apribokite jo prieigą naudodami sulankstomus vartelius. Galiausiai pasirūpinkite, kad jūsų katė visada galėtų patekti į saugią, ramią ir pažįstamą erdvę, atokiau nuo kalėdinių įspūdžių“, – pataria E. Eaton.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.