Naujos sankcijos Rusijai ir iš gyvūnų organizacijų: katėms ir jų savininkams uždraudė dalyvauti parodose

Tarptautinė kačių federacija (WCF), reaguodama į invaziją Ukrainoje, uždraudė katėms iš Rusijos dalyvauti parodose.

 Katė Ukarinoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Katė Ukarinoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 2:09 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 2:10 PM

Tarptautinė felinologų federacija (FIFe) antradienį patvirtino, kad Rusijoje auginamoms katėms nebus leista dalyvauti kačių parodose bent iki gegužės 31 d, skelbia „Daily Mail“.

FIFe vykdomoji valdyba taip pat patvirtino, kad Rusijoje gyvenantiems kačių savininkams taip pat uždrausta dalyvauti organizacijos veikloje iki tolesnio pranešimo.

FIFe svetainėje paskelbtame pareiškime patvirtintas žingsnis po „precedento neturinčio agresijos akto“, kurį Rusijos pajėgos įvykdė Ukrainoje.

Valdyba rašė: „FIFe vykdomoji valdyba yra šokiruota ir pasibaisėjusi, kad Rusijos Federacijos kariuomenė įsiveržė į Ukrainos Respubliką ir pradėjo karą.

„Žuvo daug nekaltų žmonių, daug daugiau buvo sužeista, o šimtai tūkstančių ukrainiečių buvo priversti palikti savo namus, kad išgelbėtų savo gyvybes.

Mes visi esame liudininkai sunaikinimo ir chaoso, kurį sukėlė šis precedento neturintis agresijos aktas.

Be to, mūsų kolegos Ukrainos kačių augintojai tokiomis sudėtingomis aplinkybėmis desperatiškai stengiasi pasirūpinti savo katėmis ir kitais gyvūnais.“

Kačių mylėtojai taip pat patvirtino, kad dalis organizacijos biudžeto skiriama jų nariams Ukrainoje remti, bei padėkojo nariams-kaimynams Lenkijai, Rumunijai, Vengrijai, Slovakijai ir Moldovai už jau suteiktą pagalbą.

Pranešama, kad šis žingsnis buvo aistringai sutiktas Kinijoje, o terminas „Rusų katės yra uždraustos“ Kinijos socialinės žiniasklaidos svetainėje „Weibo“ pasirodė dar naktį, rašo „Insider“.

FIFe vienija nacionalinių kačių mylėtojų organizacijas ir save apibūdina kaip „kačių mylėtojų Jungtinės Tautas“, kurios įkurtaos 1949 m. ir apima 39 šalis nares.

Organizacija reguliuoja kačių parodas savo šalyse narėse ir kiekvienais metais spalio mėnesį rengia pasaulinę parodą.

Draudimas buvo priimtas po to, kai Rusijos sportininkams buvo uždrausta dalyvauti olimpinėse ir parolimpinėse varžybose – toks žingsnis buvo paskelbtas dieną prieš Pekino žiemos parolimpinių žaidynių pradžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.