Paviešinus nuotraukas iš vaikų stovyklos Jonavos rajone – tarnybų reakcija: įstatymai nedraudžia, bet ar moralu?

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sulaukė klausimų, ar yra leidžiama daryti renginius ar užsiėmimus, kurių metu yra piešiama ant gyvūnų.

ES teisės aktais nėra draudžiama piešti ar dažais žymėti gyvūnų.
ES teisės aktais nėra draudžiama piešti ar dažais žymėti gyvūnų.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Jul 13, 2022, 3:43 PM

ES teisės aktais nėra draudžiama piešti ar dažais žymėti gyvūnų. Gyvūnai yra žymimi sporto varžybų metu, ženklinami siekiant juos atskirti. Draudžiama taip elgtis tik tuo atveju, jei yra naudojami žmonių ir gyvūnų sveikatai kenksmingi dažai.

Reaguodami į GATO paviešintas nuotraukas, kuriose vaikų stovyklos Jonavos rajone metu buvo dažoma ant arklių, susiekėme su užsiėmimus organizavusia jojimo mokykla. Jų atstovė patikino, kad gyvūnai buvo dažomi saugiais dažais, o gyvūnai po užsiėmimo buvo nuprausti.

Suprantame, kad šis atvejis sukėlė nevienareikšmes reakcijas. Iš nuotraukų galima numanyti, kad gyvūnai buvo dažomi dėl pramogos. Nors įstatymai nedraudžia, tačiau ar tai yra etiška ir moralu...?

Šį atvejį aptarsime sekančiame VMVT patariamosios darbo grupės dėl gyvūnų gerovės klausimų, kurioje dalyvauja ir NVO atstovai, posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.