Dėl dingusio Apio šaukiasi pagalbos: šeimininkai išbandė beveik viską, bet bijo, kad nagus prikišo piktavaliai Didina atlygį iki 1000 eurų

Antradienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė jautrus keturkojo šeimos nario ieškančių žmonių pagalbos prašymas. Jonavos rajone dingo auksaspalvis retriveris Apis – turinčius bet kokios informacijos apie šunį prašoma susisiekti, savininkai žada atsilyginti.

 Dėl dingusio Apio šaukiasi pagalbos: šeimininkai išbandė beveik viską, bet būgštauja, kad nagus prikišo piktavaliai.<br> „Kas vyksta Kaune“ nuotr.
 Dėl dingusio Apio šaukiasi pagalbos: šeimininkai išbandė beveik viską, bet būgštauja, kad nagus prikišo piktavaliai.<br> „Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 12:06 PM

„Rašau jums tikėdamasi pagalbos. Liepos 17-osios vakarą Jonavos rajone, Šveicarijos apylinkėse dingo mūsų šeimos veislinis auksaspalvis Labradoro retriveris vardu Apis. Šuo užaugęs aplink esančiuose miškuose, juos pažįsta labai gerai, pasiklysti nelabai galėjo. Todėl, tikėtina, jį kažkas pasisavino, arba jam nutiko kažkas blogo, taip jis negali grįžti namo.

Labai prašome pasidalinti informacija – jei kas matė ar turi kokios informacijos, susisiekite su mumis numeriais 868328888 arba 867847144. Suteikusiems naudingos informacijos ar radusiems mūsų šeimos narį, atsilyginsime – 300 eurų.

Išieškojome artimiausius miškus, miestelius bei sodybas. Prie mūsų paieškų prisidėjo keturračių klubo „Bendražygiai“ nariai, narstydami visas miško kerteles, šeimos draugai ir kaimynai. Visuose socialiniuose tinkluose informacija dalijasi daug žmonių.

Susisiekėme su kinologais, kurie, deja, padėti mums negali, nes jų šuneliai apmokyti ieškoti žmonių, ne gyvūnų. Bet ačiū jiems už visus patarimus. Prašėme dronų pagalbos – deja, vietovė per miškinga ir nieko nesimato iš aukštai.

Išdalijome šimtus skelbimų su šuns atvaizdais ir mūsų kontaktais. Miške, skirtingose vietose, išdėliojome rūbus, pledus, kurie jam padėtų užuosti namų kvapą. Tačiau kol kas šuns nei ženklo…

Bandysime susisiekti su gyvūnų teises ginančiomis institucijomis, galbūt jos turės informacijos apie Jonavos rajone esančius daugintojus, bandysime ieškoti pas juos. Jei jį kas nors pasisavino veisimo tikslais – žinokite, šuo sterilizuotas. Grąžinkite jį, maldaujame.

Esame beprotiškai dėkingi visiems prisidedantiems prie mūsų pastangų surasti šeimos narį. Tikime, kad tik žmonių begalinis gerumas ir informacijos sklaida gali jį sugrąžinti namo. Labai prašome jūsų paskleisti mūsų pagalbos šauksmą kuo daugiau žmonių“, – antradienį, apie 18.30 val., į naujienų portalą kreipėsi Vita.

Trumpas šuns aprašymas:

Veislė: auksaspalvis Labradoro retriveris.

Amžius: 7 metai.

Dingo: Jonavos rajono Šveicarijos kaimo apylinkėse. Tiksliau: Gumbiškių kaimas.

Didelis, tačiau labai draugiškas. Visus žmones ir gyvūnus pasitinka vizgindamas uodegą.

Puikiai reaguoja į savo vardą – Apis. Atbėga jį girdėdamas.

Trečiadienio popietę viešoje erdve pasirodė informacija, kad Apis jau grįžo namo.

„AŠ JĮ RADAU. Ačiū visiems žmonėms, kurie dalinosi. Ačiū visiems, kas skambinote ir rašėte, kur galbūt jis buvo pastebėtas! Tik šių žmonių dėka šeimos narys grįžo namo“, – „Kas vyksta Kaune“ grupėje trečiadienį apie 16.16 val. pranešė keturkojo šeimininkė.

Netrukus po to dingusio keturkojo šeimininkė pranešė, jog rastas šuo prieš tai, pasirodo, visgi nėra jų. Nuvežus į veterinarijos kliniką ir patikrinus čipą, paaiškėjo, jog rastas keturkojis tik labai panašus į jų dingusį šunį.

Kaip teigė šeimininkė, atlygis už rastą šunį didinamas iki 1 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.