Pasakė, ką daryti, jei jums įkando šuo: delsti negalima

Įkandus šuniui, nukentėjusiajam nedelsiant reikia kreiptis į medikus, kurie įvertins sužeidimą ir įvertinę riziką, profilaktiškai skirs kur kas lengvesnių ir mažiau skausmingų priemonių pasiutligės prevencijai, kadangi anksčiau, kuomet pasiutligė nebuvo taip efektyviai suvaldyta, įvykus sąlyčiui (įkandimui, įdrėskimui) su šunimi, žmogui tekdavo iškęsti ilgą ir skausmingą injekcijų nuo pasiutligės kursą.

Pasakė, ką daryti, jei jums įkando šuo: delsti negalima.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pasakė, ką daryti, jei jums įkando šuo: delsti negalima.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Sep 11, 2022, 11:40 AM

Šiai dienai, Lietuva paskelbta laisva šalimi nuo pasiutligės ir šios ligos atvejų pastaruosius kelerius metus nebuvo nustatyta. Pasiutligei imlūs gyvūnai augintiniai yra periodiškai vakcinuojami, tačiau nors ir rizika išlieka minimali, šios ligos nereikėtų nuvertinti – pasekmės gali rimtai atsiliepti sveikatai.

Tačiau, įspėjame būti budriems ir atsakingiems – su svetimais šunimis elkimės pagarbiai, nederėtų prie jo artintis ir bandyti paliesti ar paglostyti. Šuo dėl įvairiausių priežasčių (rujos, garbaus amžiaus, prastos nuotaikos) gali būti jautrus aplinkai, prisilietimams ar kitokiam svetimų žmonių dėmesiui, todėl šunų šeimininkai taip pat turi užtikrinti, jog augintinis būtu vedžiojamas su pavadžiu ir pagal poreikį būtu uždėtas specialiai pritaikytas antsnukis.

Gyvūnų augintinių šeimininkų susitarimas naudoti geltonos spalvos ženklus, tokius kaip: kaspiną, antkaklį ar pavadėlį, gali padėti išvengti nemalonių situacijų, kadangi šis ženklas reiškia, jog šuo yra jautrus, jam reikia daugiau erdvės, privatumo ir prie jo geriau nesiartinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.