11 idėjų kaip švęsti gyvūnų dieną kartu su augintiniu ir prasmingai: tai proga padaryti kažką gero ir kitiems

Spalio 4 dieną prisijunkite prie Pasaulinės gyvūnų dienos paminėjimo. Nebūtina būti gyvūnų aktyvistu, kad kažką pakeisti vardan gyvūnų gerovės. Vien rodydami pagarbą ir meilę gyvūnams, kalbėdami apie empatiją jiems, Jus galite keisti visuomenės sąmoningumą – o tai labai daug.

Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>D.Umbraso nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>D.Umbraso nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>V.Skaraičio nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>V.Skaraičio nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Idėjos kaip švęsti gyvūnų dieną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Gyvūnų gerovės iniciatyvos

Oct 1, 2022, 4:02 PM

Štai kelios idėjos, kaip švęsti Gyvūnų dieną su visa šeima, kuriomis dalijasi Gyvūnų gerovės iniciatyvos (GGI).

Pasivaikščiokite. Kaip žinote šunims labai patinka uostinėti naujas vietas. Išeikite į ilgesnį pasivaikščiojimą su augintiniu, o gal net pasirinkite įdomų žygį su juo (https://bit.ly/Trenkturas-Su_augintiniu) ar įdomų pažintinį taką (https://bit.ly/Pazintiniai-Takai-Su-Augintiniu).

Pavakarieniaukite kartu. Ar žinote, kad Lietuvoje turime daugybę draugiškų gyvūnams kavinių. Apsilankykite ten kartu su gyvūnu. Pasirinkti vietą galite čia – https://draugiskigyvunams.lt/.

Pasportuokite. Pasiimkite į pabėgiojimą savo augintinį ar atlikite jogos užsiėmimą su juo – https://bit.ly/Joga-Su-Augintiniu.

Pažiūrėkite filmą. Ar astebėjote, kad augintiniai mėgsta žiūrėti televizorių? Pažiūrėkite filmą bekasydami savo augintiniui pakaušį – https://bit.ly/Filmai-Su-Augintiniu.

Sužinokite. Susiraskite online seminarų apie gyvūnų priežiūrą, dresavimą, ugdymą. Rekomenduojame pažiūrėti mūsų draugų PetCity seminarą – kaip suteikti pirmąją pagalbą augintiniui – https://bit.ly/Pirmoji-Pagalba-Augintiniui.

Paremkite. Ar žinote, kad gyvūnų gerove besirūpinančios nevyriausybinės organizacijos gyvena iš žmonių bei įmonių aukų. Pasirinkite globoti sau aktualią prieglaudą ar organizaciją ir padėkite jai finansiškai, maistu bei daiktais. O gal pavyktų įtraukti ir kolegas – organizuokite paramos akciją gyvūnams savo darbe, mokykloje, universitete. Mes taip pat dėkingi už kiekvieną finansinę paramą: https://ggi.lt/parama/.

Praneškite. Neleiskite skriausti gyvūnų – praneškite atsakingoms institucijoms, jei pamatėte nusikaltimą prieš gyvūną ir reikalaukite iš jų teisingumo. Čia rasite atsakingas už gyvūnų gerovę ir apsaugą institucijas – https://ggi.lt/pranesk/.

Priglauskite. Aplankykite prieglaudą, nuvežkite jos globotiniams reikiamų daiktų, maisto. Pavedžiokite prieglaudėlės augintinius, o gal kažkurį įsimylėsite ir priimsite į savo namus. Beje, į tokius apsilankymus būtinai įtraukite ir savo vaikus bei jų klasiokus – tai puiki vaikų edukacijos bei empatiškumo ugdymo priemonė.

Pasiūlykite vaikų auklėtojai ar mokytojai paminėti Pasaulinę gyvūnų dieną – organizuoti piešinių konkursą, paskaitą apie gyvūnų gerovę (daug informacijos galite rasti čia– https://ggi.lt/duk/) ar pažiūrėti linksmus filmukus apie tai, kaip reikia rūpintis savo augintiniais – https://ggi.lt/edukaciniai-video/.

Nebūkite abejingas problemoms susijusiomis su gyvūnų gerove – kalbėkite, rašykite, spauskite atsakingas institucijas, kad imtusi veikti, – mes visi kartu galime kelti visuomenės ir valdininkų sąmoningumą susijusį su gyvūnų gerove.

Apkabinkite savo augintinį, įsiamžinkite fotosesijoje ir švęskite gyvūnų dieną visus metus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.