Į Vingio parką – kartu su mylimu augintiniu: šventė suplanuota taip, kad ką veikti turės visi

Jie skrieja kaip vėjas. Iškapsto darželio gėles. Supurvina mūsų drabužius. Patys mylimiausi. Vieninteliai. Šeimos nariai. Taip apie savo augintinius kalba šunų, kačių ir kitų gyvūnų šeimininkai.

 Gyvūnų augintinių meilė – galingas ginklas.<br> Entuziastas media nuotr.
 Gyvūnų augintinių meilė – galingas ginklas.<br> Entuziastas media nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kinologų draugija

2022-10-06 08:19

Taip pat, tik kitokiais žodžiais, apie gyvūnus kalbėjo ir gyvūnų globėjas šv. Pranciškus Asyžietis, kurio vardadienį minėjome spalio 4-ąją. Ši diena dar vadinama Pasauline gyvūnijos diena. Ir net ne viena diena, o visas spalio mėnuo vadinamas gyvūnų globos mėnesiu, o Lietuvoje net visi metai paskelbti Gyvūnų gerovės metais.

Tarp daugelio Gyvūnų gerovės metų renginių – Lietuvos kinologų draugijos (LKD) organizuojama Gyvūnų globos šventė. Kadangi spalio 4-oji buvo darbo diena, Lietuvos kinologų draugija kviečia gyvūnų mylėtojus susitikti sekmadienį, spalio 9-ąją. Vilniaus Vingio parke nuo 12 iki 15 valandos vyks gyvūnų mylėtojų šventė.

Sporto užsiėmimai ir varžybos su šunimis, dresūros pamokos, šunų veislių pristatymai, žirgų ir raitelių pasirodymas, jaunųjų vedlių programa, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bei Vilniaus m. savivaldybės atstovų konsultacijos, dekoratyvinių balandžių ekspozicija, gyvūnų globos organizacijos patarimai, veterinarijos gydytojų konsultacijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams ir šeimoms – tai tik dalis to, ką jūs ir jūsų augintiniai galėtų pamatyti ir patirti.

Lietuvos kinologų draugijos projektų vadovės Dovilės Masalskaitės teigimu, svarbiausi šioje šventėje bus gyvūnai augintiniai, nes tai jų diena! O gyvūnų šeimininkams – proga įgyti naujos patirties, pasitikrinti savo meilės bei atsakomybės „laipsnį“, smagiai praleisti sekmadienį. Šventė suplanuota taip, kad gyvūnų mylėtojai būtų ne pasyvūs stebėtojai, o kartu su augintiniais įsitrauktų į veiklas ir pramogas.

Padovanokime mylimiems augintiniams šventę!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.